Obavijesti

Sport

Komentari 51

Rijeka zaboravila uplatiti novac od akcije za obnovu Vodotornja!

Rijeka zaboravila uplatiti novac od akcije za obnovu Vodotornja!

Klub s Rujevice obećao je uplatiti za obnovu simbola Domovinskog rata sav prihod od utakmice protiv Istre iz 2016., ali to nije učinio. Sad kaže kako će novac dati za izgradnju spomenika ubijenoj djeci

VIDEO

Emil Pernar, vukovarski branitelj iz Rijeke i zatočenik srbijanskih logora tijekom devet mjeseci hodao je stepenicama obnovljenog vukovarskog Vodotornja prema vrhu i pod imenima donatora tražio ime voljenog kluba, HNK Rijeka. Nije ga našao.

Prije pet i pol godina, u posljednjem prvenstvenom kolu sezone HNL-a 2015/16. protiv Istre 1961, Rijeka je objavila kako će sav prihod od ulaznica, a skupilo se na Rujevici toga dana 2610 ljudi, donirati Gradu heroju za pomoć obnovi simbola stradavanja Domovinskog rata. Pernar je na toj utakmici izveo počasni početni udarac.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Džalto i Ivanika stavili bi novi barjak na Vodotoranj svaki put kad bi prijašnji bio uništen VIDEO

Ta donacija, međutim, nikad nije stigla. Potvrdio je to Novom listu tadašnji direktor Rijeke Vladimir Čohar.

- Čujte, jako je lako provjeriti. Novac ili je uplaćen, ili nije. A nije, došlo je do pogreške. Gledajte, nije bila riječ o humanitarnoj utakmici, nego o susretu s kojeg se prihod od prodanih ulaznica trebao izdvojiti i uplatiti. Osobno, iako sam bio direktor, tu operaciju nisam vodio, a kako je na kraju ispalo, nitko je nije završio kako je trebalo. Siguran sam da će klub, ukoliko je došlo do propusta, kao što je to uvijek činio u svom humanitarnom radu, pronaći način da se greška ispravi - rekao je Čohar, današnji direktor Osijeka.

Luka Ivančić, aktualni direktor, obećao je da će novac doći u Vukovar. Ne za Vodotoranj jer njegova je obnova završena, već u neku drugu svrhu.

- Jako nam je žao, ali od toga nema koristi. Vidjeli smo da je u Vukovaru nedavno napravljen mural posvećen ubijenoj djeci. Divna je to gesta, a u planu je dogodine postavljanje spomenika kojim bi se za sva vremena poslalo poruku o jednom od najtežih zločina koji postoji, ubojstvu djece - rekao je Ivančić i dodao:

- HNK Rijeka ovom prigodom ističe kako će zaboravljena donacija za Vodotoranj biti iskorištena za izgradnju tog spomenika, kako ćemo participirati u izgradnji spomena na 34 ubijena vukovarska djeteta. Žao nam je zbog Vukovara, naših navijača, kao i ljudi koji su u svibnju 2016. došli na tu utakmicu, ali ispravit ćemo tu pogrešku.

Vukovar: Vodotoranj postao član organizacije World Federation of Great Towers

Incijator Rijekine akcije bio je bivši voditelj službe za odnose s javnošću Robert Frank, a partner i suorganizator Zdrug katoličkih skauta Riječke nadbiskupije na čelu s današnjim saborskim zastupnikom Mosta Marinom Miletićem. I on će povodom sjećanja na najmlađu žrtvu toga grada, bebu od šest mjeseci, ove godine stići u Vukovar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja