Sport

Komentari 3

Rog nema sreće: Zbog ozljede ga neće biti dugih šest mjeseci

Rog nema sreće: Zbog ozljede ga neće biti dugih šest mjeseci

Hrvatski reprezentativac i veznjak Cagliarija Marko Rog ozlijedio je prednje križne ligamente zbog čega su ga operirali, a s procesom rehabilitacije je već počeo

Povremeni hrvatski reprezentativac Marko Rog (26) ozlijedio se još početkom kolovoza u povratničkoj utakmici za Cagliari protiv Augsburga kada je odigrao tek 12 minuta drugog dijela. 

POGLEDAJTE VIDEO: Momačka Marka Pjace

Nakon pregleda se ispostavilo da se radi o ozljedi prednjih križnih ligamenata desnog koljena zbog čega je jučer i operiran te neće moći igrati šest mjeseci. Već su prve indicije ukazivale na dugotrajni izostanak s terena, a iz kluba su potvrdili da Marko odmah kreće s procesom rehabilitacije. 

Rogu ovo nije prva takva ozljeda. Već je pauzirao sedam mjeseci zbog identične ozljede, ali lijevog koljena, što znači da će sveukupno ostati bez gotovo godinu i pol dana bez utakmica u nogama. 

Zbog ozljede neće moći pomoći 'vatrenima' u borbi za odlazak na Europsko prvenstvo niti se nametnuti momčadi koja se podosta izmijenila otkako je Marko zadnji put igrao kontinuirano. 

Rog je kao 21-godišnjak iz Dinamo prešao u Napoli gdje je zarađivao oko milijun i 300.000 eura godišnje. Dinamo je za odštetu tada dobio 16, 6 milijuna eura plus dogovorene bonuse. Nakon toga je 2019. godine otišao na posudbu u Sevillu, a potom i u Cagliari gdje je ostao do danas.