Obavijesti

Sport

Komentari 25

Roger Federer: Uh da, odlazak u mirovinu se definitivno približio

Roger Federer: Uh da, odlazak u mirovinu se definitivno približio

Nakon ozljede koljena i operacije, švicarski tenisač muči se s oporavkom zbog čega je otkazao nastup na OI u Tokiju. Za švicarske medije iskreno je rekao kako je 'prije deset godina bilo sve lakše'

VIDEO

Legendarni švicarski tenisač Roger Federer, koji je tijekom 20 godina karijere osvojio 20 Grand slam naslova, nedavno je proslavio 40. rođendan te je za švicarske medije govorio o budućnosti i odlasku u mirovinu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Federer na Malom Lošinju

Pokretanje videa...

Federer VIDEO

- Bio sam na odmoru, već duže vrijeme ništa nisam radio zbog koljena. Jednostavno sam morao sve pustiti nakon Wimbledona, trebalo je samo vremena da sve prođe  - rekao je Federer koji je zajedno s obitelji uživao na Malom Lošinju. 

Jedan od najboljih tenisača svih vremena i dalje ima problema s koljenom kojeg je operirao prošle godine zbog čega je otkazao nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. Na Roland Garrosu odigrao je samo tri meča, a sada mu je cilj što bolje se pripremiti za nastup na US Openu koji počinje 30. kolovoza. 

Roger Federer s obitelji i prijateljima uživa na ljetovanju na Malom Losinju

- Ovog tjedna ću se sastati sa suradnicima u momčadi i liječnicima, pa ćemo vidjeti što i kako dalje. U ovom trenutku sve je još neizvjesno - rekao je. 

Švicarac je otkazao turnire u Torontu i Cincinnatiju zbog čega su brojni navijači pitaju je li era velikog Federera završila. 

- Teško je, prije mi je bilo lakše. Pitanja su tada bila jasna: Gdje je sljedeći turnir i protiv koga igram?, a danas je drugačije. Sada se svako jutro prvo pitam kad ću se vratiti na teren, što sad mogu postići, koji su mi ciljevi, kako ću s obitelji, što kaže moj tim... Sve je drugačije nego prije deset godina - konstatirao je Federer pa filozofirao je Roger Federer i pojasnio:

'Sad je kao u boksu. Imam sve manje borbi. Fokus na jednom meču je daleko veći. Morao sam to ponovno naučiti - kazao je. 

Federer je godinama izbjegavao pitanja o odlasku u mirovinu, ali s obzirom na to da je prije nekoliko dana napunio 40 godina, jasno je da se njegovoj karijeri bliži kraj. 

- Želim ići na NBA, NHL i NFL finala. Želim u Tokio. Želim posjetiti najljepše parkove svijeta sa svojom obitelji. Želim naučiti svirati saksofon, hoću više skijati i uživati u snowboardingu... I, da, želim roniti! - nabrajao je Roger Federer te nakon kraće stanke zaključio:
- Uh, da... Odlazak u mirovinu se definitivno približio...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani