Obavijesti

Sport

Komentari 20

Roma vjeruje u reprizu Barce, na ulicama strah od huligana

Roma vjeruje u reprizu Barce, na ulicama strah od huligana
1

Oko stadiona se neće točiti alkohol, a u Rim je stiglo 5000 navijača Liverpoola. Policija se boji nereda jer je Sean Cox, navijač Redsa iz Irske, još kritično s teškim ozljedama glave iz sukoba uoči prve utakmice

VIDEO

Svijet nas gleda, nemojmo se osramotiti. Odjenimo Rim u gospodsko odijelo i pokažimo gostoprimstvo. Imamo veliku odgovornost i moramo biti pravi na stadionu i izvan njega, rekao je Francesco Totti, koji se umirovio prošle godine.

No zna Totti da će to biti teško. Koliko god se on trudio. Svjesna je toga i policija, pa je izdala poseban priručnik za 5000 navijača Liverpoola koji su stigli u Rim. U njemu se mole engleski navijači da se druže na dvije lokacije, Campo di Fiori, i Largo Corrado Ricci, odmah pored rimskog koloseuma, jer će tamo biti najveće policijske snage. Preciznije, bit će 2000 policajaca.

Većina Engleza će, gotovo sigurno, i biti tamo, no u grad je stiglo 40-50 huligana, koji se, gotovo sigurno, neće pridržavati policijskih instrukcija. Uoči prve utakmice navijači Rome napali su navijača Liverpoola, Seana Coxa, te ga poslali u bolnicu s teškim ozljedama glave. Nesretni Irac još je u bolnici u kritičnom stanju, a navijači Rome u tom su napadu koristili remenje s golemim kopčama. 

Tako su igrači Rome nosili majice u znak potpore Seana Coxa.

U strahu je i James Pallota, američki vlasnik Rome.

- Je**ni idioti i budale. Eto, to je ta skupina maloumnika, koji sramote Rim i navijače Rome. Cijeli svijet misli da navijači Rome zli, a sve zbog par budala - rekao je Pallota.

U posljednjih nekoliko godina u Rimu je bilo gadnih sukoba, a najveći datira iz 2014., kada je u sukobu navijača Rome i Napolija, Ciro Esposito (29) navijač Napolija preminuo nakon što je upucan iz pištolja. Sukob je počeo jer su navijači Rome provocirali Napolitance, ovi ih počeli gađati bocama, a Romanisti izvadili pištolje.

I dok se policija, gradonačelnik, predsjednik Rome i ostali gradski i klupski dužnosnici bore kako zaustaviti huligane, Eusebio Di Francesco, trener Rome, bori se kako izbaciti Liverpool. 

- Ako smo mogli Barcelonu, zašto ne bismo i Liverpool - pita se Di Francesco i otkriva recept.

- Trebamo "copy" and "paste" utakmicu protiv Barce. Znači, ući jednako psihički stabilni, prepuni samopouzdanja i zabiti rani gol. Uostalom, igramo polufinale Lige prvaka pred 70.000 na našem stadionu. Što očekujete? Da ćemo se braniti? Budite ozbiljni...

Liverpool ima 5-2 iz prve utakmice, a upravo ta dva gola Rome, primljena u posljednim trenucima, brinu Jurgena Kloppa. No, Nijemac ima zastrašujući napad, Salah, Firmino i Mane rasturaju. Liverpool ove sezone nema poraza u Ligi prvaka, u osmini finala u Portu su pobijedili 5-0, u četvrtfinalu su u dvije utakmice Manchester Cityju zabili pet komada, a 'petaka' je dobila i Roma. 

- Nije gotovo, Roma je zabila dva gola na Anfieldu u vrlo kratkom vremenu i pokazala kako može biti opasna. Nema opuštanja - rekao je Mo Salah.

Roma će igrati u najboljem sastavu, dok će Liverpoolu nedostajati Oxlaide-Chambrlein.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 20

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Bayer - Atalanta 0-3: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!
FINALE EUROPSKE LIGE

Bayer - Atalanta 0-3: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!

Josip Stanišić počeo je utakmicu za Bayer, ali je izašao već na poluvremenu, dok je Mario Pašalić u igru ušao u 57. minuti. Heroj susreta je Nigerijac Lookman koji je s tri gola uništio Xabijevu momčad