Obavijesti

Sport

Komentari 29

Romano: Šime Vrsaljko završio je s nogometom, ide u mirovinu

Romano: Šime Vrsaljko završio je s nogometom, ide u mirovinu

Već je nekoliko mjeseci bez kluba, muče ga ozljede, a s 31 godinom odlučio je, čini se, reći dosta. U međuvremenu, naveden je kao menadžer jedne agencije za transfere igrača

VIDEO

Svjetski doprvak s Hrvatskom Šime Vrsaljko (31) zaključio je nogometnu karijeru, tvrdi pouzdani talijanski stručnjak za transfere Fabrizio Romano na Twitteru.

"Šime Vrsaljko povukao se iz profesionalnog nogometa. Hrvatski bek ima 31 godinu — i odlučio je odmah napustiti nogomet", stoji u objavi na Twitteru.

Vrsaljko je bez kluba od studenoga, kad je raskinuo ugovor s grčkim Olympiacosom nakon devet utakmica i novih problema s ozljedama.

Prije toga, u kolovozu se oprostio od dresa hrvatske nogometne reprezentacije za koju je igrao 52 puta. Prije utakmice protiv Danske čelnici HNS-a priredili su mu i službeni oproštaj i prigodnu fotografiju, onu na kojoj leži na zastavi nakon plasmana u finale Svjetskog prvenstva u Rusiji.

"Te utakmice, ta slavlja, i oni dočeci u Zagrebu i Zadru su nešto što nikada, nikada neću zaboraviti. Nije tajna da sam za taj uspjeh žrtvovao koljeno, i opet bih sve napravio isto jer za to smo svi živjeli. Mi u svlačionici i vi na tribinama", objasnio je.

POGLEDAJTE VIDEO: Vrsaljkov oproštaj od 'vatrenih'

Pokretanje videa...

Vrsaljko se emotivno oprostio od 'Vatrenih': 'Nije tajna da sam za srebro u Rusiji žrtvovao koljeno' VIDEO

- Iskreno, dirnuo me taj službeni oproštaj od reprezentacije. Gledajte, kada nešto volite, kada ste uz nešto vezani i u lijepim i u teškim trenucima, onda vam emocije rade "sto na sat". Dugi sam niz godina bio u službi reprezentacije, znao sam da je stiglo vrijeme za moj oproštaj. U sportskoj karijeri uvijek dođe taj trenutak, nekome prije, nekome kasnije, znam da je moj stigao. Presretan sam na svemu što sam osjetio u tih 10-ak minuta na Maksimiru prije utakmice s Danskom, i te ću scene, taj zadnji pljesak hrvatskih navijača pamtiti dok sam živ. Za mene su to prelijepa sjećanja - rekao nam je Vrsaljko u velikom intervjuu.

Ostaje u nogometu, ali...

Inače, od ove godine na Transfermarktu je naveden kao jedan od menadžera agencije Universal Twenty Two koja surađuje s igračima poput Luke Modrića, Emiliana Martíneza i Nemanje Matića, a najvrjedniji je Alexander Isak (23) iz Newcastlea kojega procjenjuju na 50 milijuna eura.

Na pitanje o poslu nakon karijere prošlog rujna ovako je govorio za 24sata:

- Ne mogu reći da se vidim kao trener, to sigurno neće biti slučaj. Za sada ne razmišljam niti o nekakvoj funkciji sportskog direktora, ali ako se dogodi kakav poziv iz HNS-a, znam da to ne bih mogao odbiti. To se jednostavno ne odbija. Kao bivši reprezentativac cijelog ću se života stavljati u službu reprezentacije, to je na neki način i dalje moja obaveza.

POGLEDAJTE TRENING VATRENIH UOČI UTAKMICE S WALESOM:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao