Obavijesti

Sport

Komentari 48

Romanovo carstvo se raspada zbog rata: Evo što sve iz svoje imovine mora prodati što prije

Romanovo carstvo se raspada zbog rata: Evo što sve iz svoje imovine mora prodati što prije
5

Chelsea danas žele kupiti mnogi, od švicarskog biznismena Hansjorga Wyssa, suvlasnika LA Dodgersa Todda Boehlyja, ultrabogatog Egipćanina Loutfyja Mansoura, pa do Conora McGregora...

VIDEO

Roman Abramovič je, prema posljednjim podacima, "težak" 11,2 milijarde eura. Ruski multimilijarder postao je još 2003. godine vlasnik Chelseaja, kluba koji je u posljednjih 19 godina vinuo u nogometne visine. U samu elitu. Chelsea je u njegovoj eri osvojio po pet naslova prvaka i FA kupova, po dvije Lige prvaka i Europske lige (Kup Uefe), Svjetsko klupsko prvenstvo..., ali Roman Abramovič sad napušta Chelsea.

Pokretanje videa...

02:26

Jedan od najkarizmatičnijih vlasnika u nogometnom svijetu mora (zbog britanskih sankcija Rusiji) prodati Chelsea, za što traži 3,6 milijardi eura. Abramovič je odmah najavio kako mu nije do novca nego će cijeli iznos donirati žrtvama rata u Ukrajini. Jasno, ruski multimilijarder time nije "kupio" poene kod Vladimira Putina, ali Abramovič je oduvijek bio drukčiji.

Chelsea danas žele kupiti mnogi, od švicarskog biznismena Hansjorga Wyssa, suvlasnika LA Dodgersa Todda Boehlyja, ultrabogatog Egipćanina Loutfyja Mansoura, pa do Conora McGregora.

- Hvala Conoru McGregoru, ali da smo htjeli ludog Irca vruće glave, zaposlili bismo Roya Keana kao menadžera - odgovorili su iz Chelseaja na društvenim mrežama McGregoru.

Roman Abramovich File Photo

Roman Abramovič bio je tijekom jučerašnjeg dana i glavna tema u britanskom parlamentu. Razlog? Neki velikani Chelseaja, poput Johna Terryja ili Didiera Drogbe, na društvenim su mrežama javno zahvalili Abramoviču na svemu što je učinio za njih i za Chelsea, a to se nije svidjelo bivšem britanskome ministru za Europu, danas članu parlamenta, laburistu Chrisu Bryantu.

Roman Abramovič velikim će slovima biti zapisan u nogometnu povijest, u svakom slučaju zaslužio je ljepši odlazak iz Chelseaja. Ali rat ne pita za posljedice. I tak o će ruski milijarder vrlo brzo ostati bez većeg dijela svog nevjerojatnog carstva. Uostalom, diljem Velike Britanije, pa i cijelog svijeta, Abramovič ima "sve i svašta".

U njegovom vlasništvu tako su dvije jahte (Eclipse i My Solaris) vrijedne 648 i 516 milijuna eura, avioni (Boeing vrijedan 317 i Gulfstream vrijedan 60 milijuna eura), tri helikoptera vrijedna više od 10 milijuna eura, luksuzni automobili poput Ferrarija, Bugattija ili Paganija vrijedni 6,2 milijuna eura. U Velikoj Britaniji tu su još luskuzna vila u Kensingtonu vrijedna 180 milijuna eura, pa i penthouse tržišne vrijednosti 26 milijuna eura. I sve je to sada na kocki i mora prodati što prije...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...