LIVE Portugal - Belgija 0-1; osmina finala Europskog prvenstva; Belgija golom Hazarda prošla u četvrtfinale | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 255

Hladan tuš za Ronalda: Belgijci su izbacili Portugalce s Eura!

Hladan tuš za Ronalda: Belgijci su izbacili Portugalce s Eura!
11

Portugal neće obraniti naslov. Belgija je pobijedila Portugalce 1-0 i izbacila ih iz osmine finala Eura. Jedini gol zabio je Thorgan Hazard u 42. minuti. Belgijci će u četvrtfinalu igrati protiv Italije

Nogometna reprezentacija Belgije izborila je plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva nakon što je u Sevilli u dvoboju osmine finala porazila branitelja naslova Portugal s 1-0.

Pokretanje videa...

'Bježite ljudi, bježite iz grada' u Kopenhagenu VIDEO

Bio je to sudar svjetske bronce i europskog zlata. Naime, Belgija je 2018. u Rusiji osvojila treće mjesto na World Cupu, dok je Portugal dvije godine ranije postao europski prvak na turniru u Francuskoj. Na koncu je slavila prva reprezentacija s FIFA-ine ljestvice, dok se Portugal oprašta od obrane naslova.

Strijelac jedinog pogotka bio je Thorgan Hazard u 42. minuti.

Pogodak odluke postignut je nakon što portugalska obrana nije uspjela kvalitetno raščistiti situaciju pred svojim vratima, lopta je stigla do Meuniera koji je proigrao mlađeg Hazarda, a ovaj se odlučio na udarac unutarnjim dijelom kopačke sa 20-ak metara i prevario Rui Patricija.

Euro 2020 - Round of 16 - Belgium v Portugal

Za Belgiju je ovo četvrto veliko natjecanje na kojem je stigla barem do četvrtfinala, nakon SP-a 2014. i 2018. te EURA 2016., no samo je prije tri godine u Rusiji napravila korak dalje svladavši Brazil. Na posljednjem EURU 2016. u Francuskoj u četvrtfinalu je Belgiju zaustavio Wales.

Belgija će u četvrtfinalu igrati protiv Italije, koja je u subotu nakon produžetka svladala Austriju sa 2-1. Taj susret na programu je u petak 2. srpnja u Münchenu.

Prvu priliku na utakmici imao je Portugal u šestoj minuti. Renato Sanchez je povukao kontru te odlično uposlio Dioga Jotu, međutim napadač Liverpoola nije dobro reagirao.

Euro 2020 - Round of 16 - Belgium v Portugal

Nažalost, sve do završnice prvog dijela gledali smo "uspavanku" bez pravih prilika na obje strane. Oba sastava bila su previše rezervirana i oprezna. No, u 42. minuti Belgija je iz prvog udarca u okvir povela sjajnim golom Thorgana Hazarda.

Veznjak Borussije Dortmund je dobio loptu na lijevom rubu kaznenog prostora i odlično pogodio desni kut portugalskog gola.

Portugal je u nastavku zaigrao nešto aktivnije, ali u prvih 10 minuta nastavka nismo vidjeli ništa zanimljivo stoga je Fernando Santos u "vatru" gurnuo Brunu Fernandesa i Joao Felixa. Već tri minute kasnije Portugal je stigao do odlične posao. Veći dio posla obavio je Ronaldo uposlivši Jotu, no nije to dan napadača "Redsa".

Euro 2020 - Round of 16 - Belgium v Portugal

U 61. minuti je glavom pucao Felix, no Courtois je bio spreman. U 63. minuti zaprijetila je Belgija, no Lukaku je pucao preko gola. Najbolji igrač portugalske reprezentacije Cristiano Ronaldo bio je nevidljiv veći dio susreta. U 73. minuti je imao priliku iz slobodnog udarca nešto promijeniti, no nije uspio prebaciti zid.

U 82. minuti Portugal je imao odličnu priliku, Ruben Dias je pucao glavom nakon ubačaja iz kornera, ali ravno u belgijskog vratara. Samo minutu kasnije Guerreiro je pucao s ruba kaznenog prostora pogodivši vratnicu.

Posljednju prigodu na utakmici Portugal je imao u trećoj minuti sudačke nadoknade, no Felix je slabo pucao s ruba kaznenog prostora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Europsko prvenstvo, osmina finala 21:00 , Sevilla, Španjolska
Portugal
0 : 1
Belgija
Hazard 42'
Sortiranje događaja
KRAJ

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj! Portugal je ispao s Eura! Očajni i ljutiti Cristiano Ronaldo bacio je kapetansku traku na travnjak i u očaju pogledao prema nebu

Belgija je ipak bila jača i spretnija, jedini gol zabio je Thorgan Hazard. Belgijci će u četvrtfinalu igrati protiv Italije...

90'

Još pet minuta sudačke nadoknade. Može li Portugal barem do produžetaka?

89'

Još jedna šansa za Portugal! Andre Silva je sada pucao, no Courtois i to brani. Žestok pritisak Portugala u ovome trenutku.

86'

Druga promjena kod Belgije. Iz igre je izašao Eden Hazard, a ušao je Carrasco.

83'

Još jedna šansa za Portugal! Guerreiro je opalio s ruba šesnaesterca nakon jednog odbijanca. Pogodio je stativu.

Portugalci su pritisnuli sada, mogu li do izjednačenja?

Komentari 255