Obavijesti

Sport

Komentari 112

Senzacija u Portu: Pali su očajni Juventus i nevidljivi Ronaldo!

Senzacija u Portu: Pali su očajni Juventus i nevidljivi Ronaldo!
7

Juve je primio golove u 61. sekundi prvog i 26. sekundi drugog poluvremena! Zabili su Marega i Taremi. Gol nade za Talijane zabio je Chiesa pred kraj utakmice...

Nešto više od minute bilo je potrebno domaćoj momčadi da dođe do vodećeg pogotka, ali velike zasluge za to ima i defenzivni veznjak Juventusa Urugvajac Rodrigo Bentancur koji je u kaznenom prostoru odlučio vraćati loptu svom vrataru i teško pogriješio.

Njegovo je dodavanje bilo premlako, tako da je iranski napadač Mehdi Taremi napravio pritisak na Wojciecha Szczesnog. Obojica su uklizala na loptu, a poljski je vratar pogodio Taremija od kojeg se lopta odbila u mrežu.

Champions League - Round of 16 First Leg - FC Porto v Juventus

Do kraja prvog poluvremena Porto je i dalje radio visoki pritisak s Taremijem i Maregom ne bi li isprovocirao još koju pogrešku u zadnjoj liniji Juventusove obrane. S druge strane takvih pogrešaka nije bilo pa je Juventus tek u završnici prvog dijela uspio uputiti prvi i jedini udarac u okvir vrata, no i taj je bio mlak te postao lak plijen za domaćeg vratara Marchesina.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme, Porto je udvostručio prednost. U samo 25 sekundi s nekoliko preciznih dodavanja Manafa je u moru narančastih majica Juventusovih igrača prošao po desnoj strani u kazneni prostor, idealno poslužio Moussu Maregu, a malijski napadač je jednako tako idealno primio loptu i u drugom kontaktu je poslao između vratnice i nemoćnog gostujućeg vratara.

Champions League - Round of 16 First Leg - FC Porto v Juventus

Samo šest minuta poslije Sergio Oliveira je mogao 'nokautirati' goste iz Torina. Uletio je kroz sredinu u kazneni prostor, a Juventusovi igrači su djelovali kao da se izmiču ofenzivnom veznjaku. Oliveira je s 14 metara odlučio opaliti prema vratima, učinio je to snažno, ali je Szczesny bio dobro postavljen i obranio taj pokušaj. Ostao je dojam da je Oliveira mogao preciznijim, a manje snažnim udarcem po treći put na utakmici zatresti Juventusovu mrežu.

Oliveira je imao još nekoliko opasnih pokušaja iz daljine, ali je Szczesny bio koncentriran.

Kako je utakmica išla prema kraju, obrana Porta je postajala izloženija sve većim iskušenjima. Momčad Sergija Conceicaa je bila nadomak šestoj uzastopnoj utakmici u Ligi prvaka bez primljenog pogotka, ali to im nije dopustio Federico Chiesa.

Champions League - Round of 16 First Leg - FC Porto v Juventus

U 82. minuti je po lijevoj strani prošao Adrien Rabiot. Iako je bio okružen nekolicinom domaćih braniča, francuski veznjak je uspio prebaciti loptu na suprotnu stranu, gdje je neometan bio Chiesa i odmjerenim udarcem sa desetak metara poslao loptu u desni donji kut Portovih vrata pokraj Marchesina koji je samo pogledom mogao ispratiti put lopte u mrežu.

Champions League - Round of 16 First Leg - FC Porto v Juventus

To je ostao i konačan rezultat utakmice, u kojoj je Porto po prvi put stigao do pobjede nad Juventusom u njihovom petom dvoboju u Ligi prvaka. No, ostaje dojam da su Portugalci morali u Torino odnijeti veću prednost.

Koliko je važan bio pogodak Chiese doznat ćemo 9. ožujka, kad će Juventus pokušati nadoknaditi zaostatak iz prvog dvoboja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Liga prvaka, osmina finala 21:00 , Porto
Porto
Taremi 2', Marega 46'
2 : 1
Juventus
Chiesa 83'
Sortiranje događaja
90+4'

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj. Porto je došao do ogromne pobjede u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Portugalci su dominirali i potpuno zasluđeno došli do vrijednog trijumfa uoči uzvrata u Torinu. Golove su zabili Taremi i Marega, a osim tih šansi, Portugalci su imali još nekoliko prilika i možda su prolazak dalje mogli osigurali već danas.

Juventus je bio bezidejan i loš uz jako malo pravih prilika. Teško je iznosio loptu prema naprijed uz strašan pritisak Porta, a mučenja je bilo i u kombinatorici. Jedinu pravu priliku stvorili su u 83. minuti kada je Chiesa zabio, a Cristiano Ronaldo je bio u potpunosti nevidljiv. 

Andrea Pirlo mora nešto pod hitno promijeniti jer ako ovako bude i u uzvratu, 'stara dama' bi vrlo lako i drugu godinu zaredom mogla izletjeti iz osmine finala...

88'

Pritisnuo je Juve, ali i dalje ne može do prilike. Porto se sjajno brani i prijeti preko kontri koje su mu donijele jako puno toga na ovoj utakmici...

83'

I zabio je Juve iz prve prave prilike! Rabiot je dobio dijagonalu na lijevu stranu, projurio je po lijevoj strani, poslao loptu na drugu stranu šesnaesterca gdje je bio Chiesa, a mladi krilni napadač je sjajno pogodio lijevi donji kut...

Talijani su zabili, ali treba priznati, nezasluženo.

80'

Još jedna šansa za Porto. Oliveira je ubacio iz kornera na drugu stativu, a Grujić je pucao pored gola.

Iako su ostlai bez snage, Portugalci i dalje ne staju. Prepustili su posjed Juveu, ali stvorili su puno više prilika od protivnika koji je danas totalno bezidejan i očana. Već je 80. minuta, a čini nam se da Ronaldo nije imao nijednu šansu...

77'

Uf, ovo su Portugalci morali puno bolje odigrati. Odjurili su u kontru, išli su četiri na tri, Diaz je uspio pa dodao Oliveiri koji je pucao s desnog ruba šesnaesterca, ali išlo je to ravno u golmana Juvea.

Talijani kontroliraju posjed, ali i dalje je igra jako loša i bezidejna. Za Porto najvažnije, bez prilika.

Komentari 112