Sport

Komentari 34

Ronaldo prodaje svoj avion za 23 mil. eura: Novi vlasnik u zraku će imati sve što poželi

Ronaldo prodaje svoj avion za 23 mil. eura: Novi vlasnik u zraku će imati sve što poželi

Kada je Ronaldo kupio zrakoplov, imao je samo jednog sina, a sada mu je samo za obitelj potrebno sedam sjedala. Riječ je o mlažnjaku s dva motora koji može prevesti četvero putnika uključujući malu posadu

Portugalska zvijezda Cristiano Ronaldo (37) od 2015. godine ponosni je vlasnik superluksuznog zrakoplova Gulfstream G200 vrijednog vrtoglavih 23 milijuna eura, a dostiže brzinu od 900 kilometara na sat. 

Prema pisanjima španjolskog ABC-a, Ronaldo je nakon više od sedam godina odlučio prodati privatni zrakoplov te je pronašao kupca, ali njegov identitet i cijena nisu poznati. 

Riječ je o mlažnjaku s dva motora može prevesti četvero putnika uključujući malu posadu na udaljenost od čak 6292 kilometara. 

Raspored sjedala može se prilagoditi prijevozu deset putnika, ali uz dvočlanu posadu koja je nužna za upravljanje luksuznom letjelicom. 

Kao razlog prodaje navodi se potreba za većim. Naime, kada je Ronaldo kupio zrakoplov, imao je samo jednog sina, a sada mu je samo za obitelj potrebno sedam sjedala. 

G200 prvi je puta stavljen u prodaju 1999., prvi let ovog zrakoplova odvio se dvije godine ranije, a dozvolu za komercijalnu uporabu u SAD-u i Izraelu dobio je 1998. godine.

Proizvedeno je otprilike 250 različitih primjeraka ovog aviona prije nego je proizvodnja obustavljena 2011. godine kada je novi model G280 postao najpopularniji.

Ronaldo je na društvenim mrežama objavio niz fotografija iz svog mlažnjaka, nerijetko sa sinom Cristianom Ronaldom Jr. i zaručnicom Georginom Rodriguez.

Peterostruki dobitnik Zlatne lopte pobrinuo se da zrakoplov, čiji interijer je preuredio 2019. godine, bude dobro opremljen. Sadrži ormar za odjeću, Wi-Fi, telefon, faks uređaj, električnu pećnicu, mikrovalnu, hladnjak te sustav za zabavu. 

Vjeruje se kako Ronaldo također posjeduje Gulfstream G650 koji ima domet od 12.875 km i cijenu koja je dvostruko veća od one koju je platio za G200. 

Ronaldo je iz Manchester Uniteda prešao u redove saudijskog prvoligaša s kojim je potpisao unosan ugovor. Saudijci su doveli

Portugalca za nevjerojatnih 200 milijuna eura godišnje čime je postao najplaćeniji sportaš svijeta, a tijekom trajanja ugovora zaradit će pola milijarde eura stoga mu kupovina novog neće biti problem. 

Najčitaniji članci