Obavijesti

Sport

Komentari 63

Luka Modrić: Želimo riješiti sve i prije penala, mi to možemo...

Luka Modrić: Želimo riješiti sve i prije penala, mi to možemo...
7

Mi smo Real i kada zagrmi Santiago Bernabneu sve je moguće. Vjerujem kako ćemo uz naše navijače nadoknaditi minus od dva gola, rekao je Zinedine Zidane

VIDEO

Ključno je zajedništvo, i kad napadamo i kad se branimo. Trebamo biti koncentrirani, hladne glave. Moramo biti strpljivi, ne možemo riješiti utakmicu u 10 minuta. Sigurno ćemo imati prilika, nadam se da ćemo uspjeti, izjavio je Luka Modrić u ponedjeljak na konferenciji za medije u Madridu.

Hrvatski vezni igrač je rekao kako ne osjeća pritisak zbog medijskih napisa prema kojima igra Reala uvelike ovisi o kvaliteti njegove izvedbe.

- Osjećam odgovornost, ali zbog toga nemam problema. Osjećam se dobro, no Real Madrid nije jedan igrač, već ekipa. Jedan igrač ne može ništa sam riješiti, za mene je uvijek na prvom mjestu ekipa - napomenuo je.

Real Madrid je prošle srijede iznenađujuće poražen 0-2 u Njemačkoj, a prolaz u polufinale tražit će pred 82.000 gledatelja na svom stadionu Santigao Bernabeu.

- Analizirali smo prvu utakmicu i znamo da smo bili loši. No, ne treba gledati unazad već prema naprijed, bitno je ne ponoviti pogreške. Siguran sam da ćemo dobro odigrati - rekao je Modrić koji je zbog priprema za tu utakmicu propustio prvenstvenu utakmicu u kojoj je trećeplasirani Real Madrid s 4-0 pobijedio Eibar.

- Sposobni smo nadoknaditi razliku od 0-2 uz naše navijače, za koje sam uvjeren da će nas podržati. Bit će teško, imamo prilično loš rezultat protiv dobre ekipe, no sposobni smo nadoknaditi zaostatak - kaže Modrić.

I navijačima je poručio da budu strpljivi.

- Bitno je da nas podrže od prve minute i neka budu najbolji, strpljivi na tribini kao i mi na terenu. Dat ćemo sve od sebe da nakon ove utakmice nemamo za čime žaliti. Vjerujem da će sve dobro završiti - istaknuo je.

Real Madrid je ove sezone odigrao četiri utakmice Lige prvaka bez primljenog gola na svom terenu. Madridska momčad pobijedila je s 4-0 Šahtar, protiv PSG-a slavila s 1-0, protiv Malmoa s 8-0, dok je u osmini finala Romu svladala 2-0.

- Taj podatak nam sigurno daje dodatno samopouzadnje. Momčad smo s najviše europskih naslova pa je naša obveza dati sve od sebe i pobijediti - rekao je Modrić.

- Ne razmišljamo o penalima. Želimo nadoknaditi zaostatak prije nego što dođe do takvog scenarija. No, ako dođe do toga, spremni smo i za penale - kaže Modrić.

Treba nam savršena večer

- Trebat će nam savršena večer. Neće biti lako, morat ćemo odigrati s mnogo više intenziteta nego u prvom susretu - kazao je Cristiano Ronaldo.

Realove navijače tješi podatak kako su 'Los Blancosi' znali nadoknađivati i daleko veće zaostatke od dva gola razlike. Prije 41 godinu Real je u 2. kolu Kupa prvaka izgubio od Derby Countyja 1-4, no u Madridu je pobijedio 5-1.

U 3. kolu Kupa Uefa 1985. godine Real je u Bruxellesu izgubio od Anderlechta 0-3, ali je na svom travnjaku slavio 6-1. Godinu dana kasnije u istom natjecanju je izgubio od Borussije Moenchengladbach 1-5, a u uzvratu je slavio 4-0.

- Mi smo Real i kada zagrmi Santiago Bernabneu sve je moguće. Vjerujem kako ćemo uz naše navijače nadoknaditi minus od dva gola - dodao je Realov strateg Zinedine Zidane. 

Nakon što je dobio poštedu protiv Eibara Luka Modrić se vraća u Realov sastav, dok će Mateo Kovačić priliku čekati na klupi za pričuve. 

"Real nas je podcijenio u prvoj utakmici, sad više neće"

U suparničkim redovima mirno dočekuju gostovanje u Madridu. Već je sam plasman u četvrtfinale najveći uspjeh 'vukova' u elitnom natjecanju 'Starog kontinenta'. Do sada je dva puta stigao i do četvrtfinala Europske lige  - 2010. kada je ispao od Fulhama, te lani kada je izgubio od Napolija.

- Real nas je u prvom susretu podcijenio, no u uzvratu to neće biti slučaj. Bit će maksimalno angažirani od prve minute - smatra trener njemačkog sastava Dieter Hecking. 

Wolfsburg je poražen na samo dva od zadnjih devet europskih gostovanja.

- Moramo zadržati maksimalnu koncentraciju. Ukoliko dobro zatvorimo prostor ispred našeg gola možemo se nadati čudu. Imam osjećaj kako je Liga prvaka ove sezone za nas idealno natjecanje - kazao je Julian Draxler.

"Napast ćemo ih od prve sekunde"

U Manchesteru će City loviti prvo polufinale u Ligi prvaka, a PSG drugo nakon što je 1995. u polufinalu izgubio od Milana. Oba kluba imaju europski trofej. City je do sada u Europi najbolji rezultat ostvario 1970. godine osvojivši Kup pobjednika kupova, dok je PSG u istom natjecanju slavio 1996.

Paris St Germain v Manchester City - UEFA Champions League Quarter Final First Leg

Otkako su 'Građani' prije četiri sezone zakoračili u elitno društvo nisu stigli dalje od osmine finala. U premijernoj sezoni u LP (2011/12) ispali su u grupi, kao i iduće godine, a posljednje dvije sezone su ispadali u osmini finala od Barcelone.

Sada su napokon načinili korak više, a nakon prve utakmice imaju otvorena vrata i prolaza u polufinale.

- Što očekujem od uzvrata ? Plasman u polufinale - iskreno je priznao Cityjev menadžer Manuel Pellegrini.

- Do sada smo bili kritizirani kako ne znamo igrati u Europi, no ova sezona je to demantirala - dodao je čileanski stručnjak.

PSG je u zadnje tri sezone ispadao u četvrtfinalu, dva puta od Barcelone i jednom od Chelsea i novi neuspjeh sasvim sigurno donio bi nove frustracije na Park Prinčeva.

- Uzvrat će biti daleko složeniji i teži nego prva utakmica. U prvom susretu smo bili bolji i trebali smo slaviti. Dobro smo analizirali naše pogreške i nadam se kako ih nećemo ponoviti. Nećemo kalkulirati, napast ćemo od prve minute - kazao je trener francuskog prvaka Laurent Blanc.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići