Obavijesti

Sport

Komentari 4

Ronnie O'Sullivan: Možda opet odšetam usred meča, ali ovaj put - na Svjetskom prvenstvu

Ronnie O'Sullivan: Možda opet odšetam usred meča, ali ovaj put - na Svjetskom prvenstvu

Ili napuni gledalište i odgovorno reci da te nije briga ili nemoj nikoga pustiti. U ovom trenutku dovoljno je da je sport samo na televiziji, kaže nedostižni snooker genij O'Sullivan o Svjetskom prvenstvu u Crucibleu

VIDEO

Ako volite snooker onda vam ne treba ništa objašnjavati nego samo reći ime i prezime. Ronnie O'Sullivan (44). I sve je jasno. Jordan, Maradona, LeBron, Messi... To je ta priča. Ronnie je - genij.

Pa onda i genijalno lud. Nepredvidljiv, sklon porocima, neprimjerenim izjavama ('Forma mi ide gore-dolje više nego kurvine gaće'), napuštanju natjecanja usred meča...

Ali kad čovjek uzme štap, 'nakiksa' vrh i krene u svoj 'ples', onda i anđeli: stanu, gledaju snooker i pjevaju od sreće. Zamislite tu razinu artizma kad u finalu Svjetskog prvenstva hladno, gotovo pa nesvjestan što radi, prebaci štap iz desne u lijevu ruku i odigra potez koji odlučuje o tituli. I odigra u milimetar onako kako je htio.

Zamislite Jordana koji jednako dobro puca lijevom kao desnom rukom, zamislite Messija kojem je desna noga jednako dobra kao lijeva... Nemoguće? Moguće je. Ronnie O'Sullivan, to je - TO!

Hendry ima više titula, Davis je više napravio u stavljanju snookera u televizijski 'prime-time', ali Ronnie je za sve njih iz neke druge dimenzije.

Peterostruki je svjetski prvak i nije oduševljen odlukom da se tijekom nadolazećeg Svjetskog prvenstva u Sheffieldu, dopusti reduciranom broju gledatelja praćenje mečeva uživo u legendarnom kazalištu Crucible. A nikad nije imao problema s tim da kaže što misli.

World Masters Snooker.

Svjetska snooker organizacija je odlučila određenom broju gledatelja dopustiti boravak na tribinama, ali uz uvjet da se pridržavaju mjera zaštite od širenja korona-virusa koje su usuglašene s predstavnicima britanske Vlade.

Predsjednik World Snooker Toura Barry Hearn je rekao da će igrači koji su izjavljivali kako turnir neće biti isti bez gledatelja 'biti oduševljeni'.

No, ima i onih kojima ta odluka nije baš najbolje 'sjela', a među njima je i ikona snookera 44-godišnji Ronnie O'Sullivan.

- Time se, zapravo, ništa ne postiže. To što će biti ljudi, ali ih neće biti dovoljno, neće dobro izgledati. Ili napuni gledalište i reci da te nije briga ili nemoj nikoga pustiti - izjavio je O'Sullivan u programu BBC Radio 5 Live.

Svjetsko prvenstvo u snookeru je izabrano među nekolicinom sportskih događaja na kojima će Vlada testirati mjere za povratak navijača na tribine. Oni koji su imali ulaznice za originalne datume odgođenog SP-a imali su priliku izjasniti se da ih žele zadržati u slučaju popuštanja karantene pa će oni koji su izabrali tu opciju dobiti svoja mjesta u legendarnom Crucibleu.

World Masters Snooker.

Za razliku od nekih njegovih kolega, O'Sullivan nije imao problema s igranjem u praznim dvoranama:

- U ovom trenutku je dovoljno da je sport samo na televiziji. Mislim da je ovo nepotrebno izlaganje riziku.

No, O'Sullivan ne misli odustati od igranja. Barem ne u startu. Rekao je da će vidjeti kako se osjeća u dvorani i da će se povući ako će mu biti 'baš jako neugodno zbog boravka u zatvorenom prostoru s većim brojem ljudi'.

- Ako bude tako, onda nema smisla igrati. Nadam se da se neću tako osjećati, nadam se da ću uživati -  zaključio je legendarni Ronnie.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići