Obavijesti

Sport

Komentari 7

'Rooney je i dalje pravi šmeker, a mogu uspjeti i u Premier ligi'

'Rooney je i dalje pravi šmeker, a mogu uspjeti i u Premier ligi'
1

Iza mene je teško razdoblje, nikome nije ugodno kada ne igra. No, bio sam ozlijeđen, a drugi igrači su iskoristili svoju priliku. Jamie Vardy je gazda svlačionice, užitak je biti dio takve momčadi...

VIDEO

Ne, nisam odustao od Premier lige, ali sada si ne stvaram nekakav pritisak, niti osjećam bilo kakvu negativu. Dapače, uživam u nogometu i presretan sam, kaže nam Filip Benković (22).

Pokretanje videa...

00:51

Hrvatski branič zabio je u pobjedi (3-2) Bristola nad Derby Countyjem, a njegova momčad nastavlja pohod na Premier ligu. Bristol je danas sedmoplasirana momčad Championshipa, ali za drugoplasiranim Leedsom zaostaju samo dva boda. 

- Uh, baš sam sretan. Iza mene je jedno teže razdoblje, nitko se ne osjeća ugodno kada ne igra u kontinuitetu, ali to je sada iza mene. Vratio sam se, pa u prvom nastupu otpočetka za Bristol, odmah zabio i prvi gol. Osjećam se sjajno, sada samo moram nastaviti tako - kaže nam Filip Benković, pa nastavlja: 

- Najvažnije je što smo ostvarili veliku pobjedu, Championship je luda i izjednačena liga, svaki bod nam je važan. Svi u klubu žele ostvariti taj povijesni rezultat, plasman u Premier ligu, a uvjeren sam kako možemo dohvatiti englesku nogometnu elitu. Uživam od prvog dana u Bristolu, znam i osjećam kako je ovo dobro mjesto za mene.

Leicester City v Fleetwood Town - Carabao Cup - Second Round - King Power Stadium

Na suprotnoj strani bio vam je i veliki Wayne Rooney (34)...

- Svi znamo tko je Rooney, kakva je on klasa. Još uvijek ima taj nogometni 'šmek', zna sjajno podvaliti loptu, a svojim je dolaskom podigao Derby County. Opet, na terenu ga gledate malo drugačije, ja sam igrao za crvene, a on za bijele. Malo smo popričali poslije tekme, ali nisam ga tražio ni dres ni fotografiju. 

Derby County v Northampton Town - FA Cup - Fourth Round - Replay - Pride Park

U Leicesteru se ipak niste nametnuli, ostaje li kod vas žal što se niste izborili za minutažu među 'lisicama'?

- A gledajte, nije mi bilo lako. Iza mene je bila jako dobra sezona iz Celtica, svi su pričali i pisali kako ću igrati u Leicesteru, pogotovo što me trener Brendan Rodgers znao iz Škotske. No, dogodio se splet raznih okolnosti, mene su zahvatile neke ozljede, priliku su dobili, ali realno i iskoristili drugi igrači. Ja sam strpljivo čekao priliku, svojim radom 'gurao' ove ispred sebe, te držao do dobre atmosfere u svlačionici.

Što u slučaju da Bristol City uđe u Premier ligu? Vraćate li se u Leicester ili ostajete u sadašnjem klubu?

- Posudba mi traje samo do ljeta, a onda ćemo vidjeti. Želim igrati i uživati u nogometu. Posljednjih sam mjeseci radio 'kao konj', nisam propustio niti jedan trening, baš sam 'pozitivno lud' što je najvažnije. Rekao sam sam sebi 'dosta je bilo ozljeda, one me neće spriječiti u tome što radim'. Moram biti ponizan, i dalje raditi kako treba i sve će sjesti na svoje mjesto.

Filip Benković je oduševljen i nekim igračima Leicestera...

- Jamie Vardy je 'gazda svlačionice', baš je vrhunski lik. Ma top klasa, o tome nema dvojbe. Užitak je biti dio takve momčadi, uz njih na treningu možete puno naučiti. Leicester je prepun dobrih igrača, to pokazuje i stanje na prvenstvenoj ljestvici. Svi su igrači prepuni samopouzdanja, trener je odličan, a znam da mogu biti standardan igrač takve momčadi. Nisam odustao od Premier lige, ne stvaram si baš nikakav pritisak, niti osjećam kakvu negativu. Uživam u nogometu i s veseljem gledam na sve nadolazeće izazove.

Premier League - Manchester City v Leicester City

A koliko uspijete pratiti Dinamo?

- Pratim redovito putem raznih 'streamova', gledao sam i posljednju utakmicu protiv Gorice. U Dinamu i dalje vlada dobra priča, a ja jedva čekam doći u Zagreb i kao navijač pogledati svoj Dinamo. Također, i vidjeti svoje prijatelje kako u svlačionici, tako i cijelom klubu - završio je Benković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom