Obavijesti

Sport

Komentari 4

Rošade u Olimpiji: Rimac je bivši, Golemac je novi trener

Rošade u Olimpiji: Rimac je bivši, Golemac je novi trener
1

Nakon četiri uzastopna poraza na početku nove kalendarske godine vidjeli smo da nam je potrebno osvježenje na mjestu glavnog trenera pa smo se odlučili za sporazumni raskid ugovora, rekao je sportski direktor

VIDEO

Hrvatski košarkaši trener Slaven Rimac sporazumno je raskinuo ugovor i više nije trener prve momčadi ljubljanske Cedevita Olimpije, objavio je klub u ponedjeljak.

Razlaz Rimca i slovenskog ABA ligaša došao je dan nakon neočekivanog domaćeg poraza u 17. kolu regionalnog natjecanja, u kojem je Ljubljančane u Areni Stožice sa 72-69 nadigrao Koper Primorska.

Igor Kralj/PIXSELL

Rimac je trenersku karijeru započeo u Ciboni s kojom je u sezoni 2013./14. senzacionalno osvojio naslov prvaka ABA lige. Od 2017. godine je bio u Cedeviti, prvo kao pomoćnik Juri Zdovcu, a potom kao glavni trener B momčadi i pomoćnik Španjolcu Situ Alonsu u prvoj momčadi. Po odlasku španjolskog trenera Rimac je preuzeo vođenje prve momčadi s kojom je došao do polufinala ABA lige, osvojio Kup Krešimira Ćosića i izgubio od Cibone finalnu seriju za naslov prvaka Hrvatske.

Kad se Cedevita spojila s ljubljanskom Olimpijom Rimac je preuzeo dužnost trenera prve momčadi. Pod Rimčevim vodstvom Cedevita Olimpija je zaključila natjecanje u Eurokupu u prvom krugu s učinkom 4-6, a nakon dobrog starta (4-0) u ABA ligi Cedevita Olimpija je u ovoj kalendarskoj godini doživjela četiri uzastopna poraza i kompromitirala sigurnu poziciju među četiri momčadi koje će se plasirati u doigravanje za prvaka. Cedevita je treća s učinkom 10-7, koliko imaju četvrtoplasirani Mornar, peti Koper Primorska i šesta Crvena zvezda.

Filip Brala/PIXSELL

- Nakon četiri uzastopna poraza na početku nove kalendarske godine vidjeli smo da nam je potrebno osvježenje na mjestu glavnog trenera pa smo se odlučili za sporazumni raskid ugovora. Slavenu želimo sve najbolje u nastavku karijere, koja će zasigurno biti uspješna, jer se radi o velikom stručnjaku. Ujedno mu se zahvaljujemo za sve što je od početka priče o novom klubu napravio za Cedevita Olimpiju - izjavio je sportski direktor ljubljanskog kluba Sani Bečirović.

Kao jedan od glavnih kandidata za klupu Cedevita Olimpije u kuloarima se spominje Jurica Golemac, bivši trener Koper Primorske te veliki prijatelj i bivši pomoćnik Slavena Rimca iz vremena kad su zajedno vodili Cibonu do trijumfa u ABA ligi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka