Obavijesti

Sport

Komentari 2

Rožman: 'Ajmo Rijeko, u očima igrača vidim glad za trofejima!

Rožman: 'Ajmo Rijeko, u očima igrača vidim glad za trofejima!

Smolčić je out, Gorgon upitan, a vjerojatno već i na izlaznim vratima Rujevice. Rijeka u finale utrčava s četiri uzastopne HNL pobjede i brani trofej koji je prošle godine osvojila senzacionalno protiv Dinama

VIDEO

Mjesto u Europi je osigurano, u finale Kupa se plasiralo, sezona već ima pečat uspješne. Ali sve utakmice koje je Rijeka odigrala u ovoj nikad prije doživljenoj i usred ožujka prekinutoj korona-sezoni zapravo su bile tek uvod u subotnju. Jer sutra se igra - za trofej. Za nešto što zauvijek ostaje i zapisano, u vitrinama!

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka slavi Kup na Drosini prošle godine

Pokretanje videa...

01:45

Simon Rožman (37) je na riječku klupu sjeo u rujnu. Kao 36-godišnjak slovenski trener uletio je u već započetu sezonu, vodio momčad koju nije selektirao, prebrodio dvije krize, afirmirao mlade, tukao se s posljedicama stanke zbog pandemije koja mu je momčad srezala u najvećem naletu, a sutra može, tri godine prije nego što napuni 40, u zrak dignuti Rabuzinovo 'Sunce' i postati pobjednik, osvajač hrvatskog nogometnog Kupa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Finale... Točno sam tamo gdje smo željeli biti! I super-zadovoljan sam u kakvom stanju ulazimo u utakmicu za trofej. Četiri dobre predstave, četiri uzastopne pobjede (Dinamo 2-0, Inter 1-0, Hajduk 3-2 i Istra 4-2, op.a.). Dečki rade strahovito vrijedno i naporno, 100% su fokusirani samo i jedino na trofej koji branimo i opet želimo osvojiti - priča Rožman.

Momčad hvali njega, on hvali momčad.

- Moram pohvaliti moje igrače za način na koji su radili u cijeloj ovoj jedinstvenoj sezoni i stvarno bih silno volio da u zadnjoj utakmici sezonu uzmu i tu veliku nagradu, da za Rijeku i 2019/20 bude: trofejna.

Protivnik je momčad koja je prvenstvo završila - ispred Rijeke.

- Jedno je sigurno: bit će nam jako teško. S druge strane bit će jaka Lokomotiva. Brza momčad, sa sjajnom tranzicijom, jednako takvom dijagonalom, odlična u nalaženju prostora za oba svoja krilna napadača... Ali ja mislim da smo se jako dobro pripremili za njih.

Rijeka i Dinamo sastali se u četvrtfinalu hrvatskog nogometnog kupa

Ključ finala? Što bi moglo presuditi?

- To je samo jedna utakmica, a ulog tako velik i važan. Koncentracija na svaki detalj je imperativ, a trofej se ne osvaja ako te u onim 'li-la' situacijama i sreća bar malo ne pomazi. Ali, kažem, vidim kako su moji igrači fokusirani na finale, vidim koliko žele trofej i... Ja mislim da ćemo biti pravi, onakvi kakvi i trebamo biti da napravimo sve za još jedno slavlje.

Tajni nema.

- Kraj je sezone, svi sve znamo jedni o drugima. Poznati su svi aduti, strategije i nijanse. Ja samo želim da se mi nametnemo, da mi diktiramo ritam. Ono što mi je najviše žao je to što neće biti publike na tribinama.

'Ambulantni' report?

- Smolčića sigurno nema zbog ozljede, a teško da ćemo spreman biti i Gorgon koji već duže vrijeme ima probleme sa zadnjom ložom. Svi ostali su spremni, svima u očima vidim ogromnu glad za trofejom, vidi se zajedništvo i golemi motiv. U finalu smo, sami smo si priuštili tu sjajnu situaciju. Neka dečki uživaju u toj privilegiji. Idemo po trofej! - najavio je Simon Rožman.

Vjerojatnih 11 s kojima Rijeka u subotu od 20.30 na Šubićevu kreće u obranu trofeja: Pandur - Velkovski, Galović, Escoval - Lepinjica - Raspopović, Halilović, Lončar, Štefulj - Andrijašević, Čolak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića