Obavijesti

Sport

Komentari 8

Rožman: Hrvati su nogometna nacija, svaka tekma je praznik

Rožman: Hrvati su nogometna nacija, svaka tekma je praznik
2

Ništa nije prepušteno slučajnosti u Rijeci, razmišlja se dugoročno. Mora se prodavati, a želimo preokrenuti trend i pružiti šansu mladim, domaćim igračima, kaže Rožman

VIDEO

Rijeka i Simon Rožman imali 90-ak dana za upoznati se, a nakon 'medenog tromjeseca' dilema nema: ljubav je obostrana.

Pokretanje videa...

Simon Rožman, Božić 2019. 01:19

Rožman je bio nepoznanica ogromnoj većini Riječana, a pokazao se kao veliki radnik, pun respekta za grad i klub, hrabar i pošten stručnjak. Takav djeluje i kao osoba.

Sigurno mu nije bilo lako uletjeti na Kvarner sa samo 36 mlađahnih godina, ali pokazao je da je zaslužio šansu, a o svoja prva tri riječka mjeseca govorio je u intervjuu za mariborsku Večer.

- Došao sam kao poluafirmirani trener i postojao je skepticizam. Naravno, svakoga se gleda prema rezultatima. Mislim da je u klubu učinjeno puno posla u posljednjem razdoblju, a kad se rezultat poboljšao onda je sve došlo na svoje mjesto.

'Rujevica je puls grada'

Sa svojim sunarodnjakom i najuspješnijim trenerom u Rijekinoj povijesti, Matjažom Kekom, rado priča o nogometu, a zahvaljuje se i svojem prethodniku:

- Moram se zahvaliti Igoru Bišćanu. Čuli smo se prva tri dana. Dao mi je svoju ocjenu i njegove su analize igrača bile točne. Sa Kekom sam od ranije u dobrim odnosima. Svaka pomoć je dobrodošla i zahvalan sam na tome. Puno pričamo o nogometu, ne samo Rijeci nego i o reprezentaciji. I nije Kek jedini, komuniciram s puno trenera.

Objasnio je Rožman da je slovenska liga možda bolja za razvoj mladih igrača, ali HNL je ipak razina za sebe…

- To je vrlo konkurentna liga. Puno je individualne kvalitete, puno je organizacije u obrani. Puno je više pritiska nego u Sloveniji, Hrvati su nogometna nacija. Utakmica je praznik. Puno ljudi dolazi, osjetite puls grada.

'Moramo prodavati igrače'

Kakav je klub Rijeka?

- Ništa nije prepušteno slučajnosti u Rijeci, oni razmišljaju dugoročno. Veliki je izazov da klub ovisi o sebi. Želimo biti samoodrživi. I ne bojim se toga. Zimski prijelazni rok je bitan. Klub je prisiljen prodavati igrače, ali želi igrati u europskim natjecanjima. Moramo biti pametni u kadriranju, želimo preokrenuti trend i pružiti šansu mladim, domaćim igračima. Voljeli bismo imati Rijeku prepoznatljivu po radu s mladim i zanimljivim igračima.

Kratka kronologija ova tri riječka mjeseca…

- Nov sam na sceni, u Hrvatskoj se svaki meč igra na oštrici noža i postoji ogroman pritisak. Solidno smo počeli, ali nakon nekoliko problema u kratkom vremenu zapali smo u krizu u tri utakmice. Napravili smo mali rez u momčadi i stvari su se posložile. Niz od četiri pobjede dao nam je vjetar u jedra. Tribine su se povezale, energija se vratila. Borimo za Europu, sljedećih šest mjeseci bit će zanimljivo!

'Rijeku se ne odbija'

Zdravlje je bilo narušeno, sad je sve u redu.

- Ljetos sam imao zdravstvenih problema, zato sam napustio Domžale. Želio sam stanku, ali u tri tjedna tijelo se prilično regeneriralo, a kada je došla ponuda Rijeke… To se nije moglo odbiti. Ja se dugoročno vidim u Rijeci – rekao je Simon Rožman koji je odigrao točno jednu minutu prvoligaškog nogometa.

Imao je 17 godina, ušao u 89' za Aluminij kod Gorice. Vrlo brzo shvatio je da strast prema nogometu želi pretvoriti u trenersku profesiju i... Ne ide mu loše!

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' SA IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

zenzacija kolinda 12:39
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka