Obavijesti

Sport

Komentari 28

Rožman: Ma ne bih ja puno o Dinamu! Rijeka jača nego prije

Rožman: Ma ne bih ja puno o Dinamu! Rijeka jača nego prije
1

Bilo je riječkih trijumfa nad Dinamom.. Rožman ih je nedavno pobijedio na Rujevici, Bišćan im uzeo Kup u Puli, ali u Maksimiru se pobjeđuje raritetno rijetko. Pa bi i bod u subotu bio 'puna šaka brade'

VIDEO

Subota, 17:30, Maksimir... Dan i vrijeme nebitni, mjesto i protivnik najteži mogući. Rijeka ide Dinamu na noge. Prvaci se ni sami ne sjećaju kad su zadnji put izgubili kod kuće. U Rijeci jesu, nedavno.

Pokretanje videa...

Rijeka, slavlje nakon Dinama 00:56

Tek 19-godišnji Ivor Pandur je stao na gol umjesto ozlijeđenog rutinera Prskala, priča je koincidirala sa Rožmanovim prelaskom na 3-5-2 u kojima Velkovski igra profesorski i - Pandur nije gol dobio 379 minuta.

- Ne bih ja puno o Dinamu! Mi radimo na sebi, da Rijeka bude što bolja. Veliki nas izazov čeka, značajan i što se tiče europskih utakmica koje želimo ovog ljeta - govorio je Simon Rožman.

- Svi su zdravi. Samo je Prskalo out. Manje tegobe imaju Raspopović i Andrijašević, ostali su na raspolaganju. Naravno, izuzev Lepinjice koji ima tri žuta. Dobri smo, kvalitetni smo, momčad smo koja pokazuje zajedništvo i želi napredovati.

Ne otkrivam taktiku

Rijeka i Dinamo sastali se u četvrtfinalu hrvatskog nogometnog kupa

- Puno se piše o tome kako je Dinamo pao ovog proljeća, ali kad ih analiziraš: kvaliteta trenera, momčadi, sadržaj igre... Ako im se nije 'potrefio' poneki rezultat to ništa ne znači. Dinamo je Dinamo, uvijek jak.

Svojedobno ste rekli 'Ako je Dinamo na europskom nivou, u HNL-u je to 3 razlike za njih protiv svih'. Je li Rijeka sada malo bliže barem remiju u Maksimiru?

- Vidjet ćemo. Sigurno smo bolji nego kad sam to izjavio, nakon što su nam dali pet golova! Neću govoriti o pojedinostima sastava, ne želim otkrivati taktiku. Escoval je opet na raspolaganju, imam slatke brige, a sastav će se znati kad ga izdiktiram u službeni zapisnik - rekao je Rožman.

Maksimir nema buru

Lepinjica ne može igrati protiv Dinama zbog kartona, a Luka Capan bio je na press-konferenciji. Jasno je tko će na zadnjeg veznog...

- Idemo u goste našoj najboljoj momčadi koja je izgubila zadnja dva derbija, s nama i Osijekom, mi smo ih izbacili iz Kupa. Imat će posebni motiv. A vidjeli smo i kod Lokomotive ako nismo pravi kako prolazimo - rekao je Capan pa dodao:

- Borba za drugo mjesto je sve neizvjesnija i zanimljivija, a mi smo sve bolji i bolje raspoloženi. Zadnju smo ih utakmicu dobili u specifičnim uvjetima, po jakoj buri. Mi u Zagrebu moramo izdržati početni pritisak i razdoblja utakmice u kojima će oni sigurno dominirati.

Bod? Puna šaka brade

Goran Kovačić/Pixsell

Rijeka u Maksimiru pobjeđuje rjeđe nego Hajduk osvaja naslove. U HNL-u slavili su samo Nenad Gračan 1999., Ivan Katalinić 2002., Dragan Skočić 2006. i Matjaž Kek 2018. (plus jednom u Kupu, 2014.). Riječki junaci u tim pobjedama bili su strijelci Vugrinec, BalabanRački... Ili vratar ŽilićTafraSluga...

Bilo je riječkih trijumfa nad Dinamom. Rožman ih je nedavno pobijedio na Rujevici, Bišćan im uzeo Kup u Puli, ali u Maksimiru se pobjeđuje raritetno rijetko. Pa bi i bod u subotu bio 'puna šaka brade'.

Inače, Rijeka je razmišljanje o korona virusu prepustila nadležnima i HNS-u čije će odluke o eventualnim odgodama i praznim tribinama (ako ih bude) - poštivati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja