Obavijesti

Sport

Komentari 6

Rožman: Otkad sam ja došao, sreća nikako na našu stranu...

Rožman: Otkad sam ja došao, sreća nikako na našu stranu...
2

Velkovskog su Makedonci jako riskirali kad su ga stavili pod toliko opterećenje pa sada mi moramo biti oprezniji jer bi mu neka nova teža ozljeda u kratko vrijeme mogla ugroziti karijeru, kaže

VIDEO

Osim oporavljenika Zorana Kvržića (31) i Darka Velkovskog (24) cijela je Rijeka spremna, motivirana i jedva čeka istrčati na Poljudu da dokaže koliko je dobrog posla napravila od onog teškog 0-5 poraza od Dinama koji je Rujevicu bacio u krizu. Utakmica se igra u nedjelju u 17.30.

Trener Simon Rožman (36) u klupskome je trening-kampu najavio Jadranski derbi na Poljudu.

- Hajduk dugo nije izgubio kući, prosječno daje tri gola, tek svaku sedmu utakmicu prime gol. Znamo sve, koliko su jaki i posebno doma opasni, ali vjerujte: mislimo sam na nas. Kako da mi budemo momčad, a ne samo skupina igrača - počeo je mladi slovenski stručnjak.

- Želim da u Splitu budemo hrabri i agresivni, da budemo momčad koja pokazuje da će se boriti za velike stvari. Neće biti lako, ali: ako smo složni onda smo jaki. Želimo igrače koji će ginuti za klub i oni su sada toga svjesni!

Dosta je bodova bespovratno proliveno. Osjećati li imperativ pobjede i kad se ide na Poljud?

- Da, imamo imperativ dobrog rezultata premda još ima puno sezone pred nama. Najbitnije mi je da radimo jedan za drugoga. Igrači su se sada digli, rade složno. U ovih mojih 7-8 utakmica još nijednom nismo imali sreću na našoj strani. Nadam se i tome jer ovako kako sada rade, dečki to zaslužuju. I kondicijski se dižu.

Rožman tvrdi da mu je momčad opet 'oživjela':

- Sad su svjesni kako ne smiju izgledati, a i koju kvalitetu imaju, naravno: ako rade timski. Sad je u njih opet ušao i inat!

Kako ćete se postaviti u derbiju: na kontre ili tražiti posjed?

- Neću previše govoriti o Hajduku. U vrhu su hrvatskog nogometa, sigurno mogu kvalitetno nadomjestiti sve izostanke. Spremni smo na Hajdukovu igru kod kuće, spremni smo na Poljud. Neću o tome javno govoriti, ali spremili smo dobro strategiju.

Ozljede?

- Kvržić će za 7-8 dana biti spreman za puni trening. Velkovski je imao jednu lakšu ozljedu iz reprezentacije u kojoj su jako riskirali kad su ga stavili pod toliko opterećenje pa sada mi moramo biti oprezniji jer bi mu neka nova teža ozljeda u kratko vrijeme mogla ugroziti karijeru! Kada reprezentacija zove ona ima prednost, ali ja jako pazim na igrače jer mislim da sam skrbnik njihovih karijera. Napravili smo sve da se Velkovskog ne izloži prevelikim naporima no nije sve bilo u našoj moći - rekao je Simon Rožman.

'Recept' za Poljud? Poštivanje dresa i svi kao jedan za Rijeku
'Recept' za Poljud? Poštivanje dresa i svi kao jedan za Rijeku

Prošlo je sedam mjeseci, ali Luka Capan (24), zagrebački dečki u riječkom dresu, pamti 0-4 na Poljudu:

- Godinama dolje nismo izgubili do prošlosezonskog poraza, ali mi moramo u nedjelju biti pravi, pametni i strpljivi, inače nam nikakva tradicija neće ništa značiti. Nadam se pobjedi, tako ćemo se i postaviti. Znamo koliko je Hajduk dobar ove sezone na svom terenu, dakle uloga favorita je njihova. A mi želimo pobjedu ne samo zbog bodova nego nam je i revanš za tih 0-4 dodatni motiv - rekao je Capan.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM

Pokretanje videa...

zenzacija 10 09:49

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu