Obavijesti

Sport

Komentari 5

Rukometaši se mučili u Belgiji! Lučin: Pa ne stigneš ni ručati...

Rukometaši se mučili u Belgiji! Lučin: Pa ne stigneš ni ručati...
5

Cindrić, Lučin i Martinović postigli su po šest golova, a ključne pogotke za vodstvo 27-26 i 28-26 postigli Lučin i kapetan Duvnjak. 'Sami smo izabrali teži put', rekao je izbornik Horvat

VIDEO

Hrvatska muška rukometna reprezentacijau u susretu je 2. kola skupine 5 kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo 2024. godine kao gost svladala Belgiju sa 30-27 (15-13).

Luka Cindrić, Tin Lučin i Ivan Martinović postigli su po šest golova za Hrvatsku, dok su isti učinak u sastavu Belgije imali Yves Vancosen i Joris Gille.

Pokretanje videa...

Novi dresovi HRS VIDEO

Iako je Hrvatska koncentrirano krenula u dvoboj i sredinom prvog poluvremena imala prednost od 10-6, domaći su u nastavku utakmice prvenstveno kvalitetnom igrom sa sedmoricom igrača u napadu te raspoloženim vratarom Lettensom uspjeli vratiti u igru. Do poluvremena se Belgija primaknula na 15-13, da bi nastavak otvorila serijom 5-2 i stigla do prednost 18-17 dvadesetak minuta prije kraja.

Hrvatska izgubila od Danske i ispala iz utrke za medalju na Europskom prvenstvu

Ipak, Hrvatska nije u završnici dopustila iznenađenje, mladi 20-godišnji Dominik Kuzmanović zaustavio je nekoliko teških lopti, dok su ključne pogotke za vodstvo 27-26 i 28-26 postigli Tin Lučin i kapetan Domagoj Duvnjak.

- Sami smo izabrali teži put. Dobro smo počeli, poveli s četiri razlike, da bi nas onda poremetio taj njihov sedmi igrač. Najbitnija su dva boda, a o ostalome ćemo morati popričati. Ostaje dosta otvorenih stvari za analizu pred Svjetsko prvenstveno - izjavio je izbornik Hrvoje Horvat.

Jedan od junaka pobjede bio je i mladi 20-godišnji vratar Dominik Kuzmanović, koji je obranio nekoliko teških lopti u samoj završnici.

- Prilično teška i stresna utakmica. Belgija je solidna momčad, pokazala je da zna igrati. Stvarala nam je najviše problema svojom igrom sedam na šest - kazao je Kuzmanović.

Tin Lučin je sa šest pogodaka uz Luku Cindrića i ivana Martinovića bio najefikasniji igrač u redovima Hrvatske.

- Znali smo da će biti teška utakmica, ali ne i da će Belgija biti u igri praktički do samoga kraja. Dosta igača nije naučeno na ovako rani termin, ustvari se ne stigne niti ručati kako treba. Ispunili smo cilj, a igrom u nekim segmentima možemo biti dosta zadovoljni, a u nekima manje - rekao je Lučin

Ovo je druga pobjeda Hrvatske u kvalifikacijama kojom se uvelike približila plasmanu na EP koji će se igrati u siječnju 2024. u Njemačkoj. Hrvatska je na vrhu skupine s četiri boda, slijedi Nizozemska s dva, dok su Belgija i Grčka bez bodova. U ovoj skupini još će od 17 sati igrati Grčka i Nizozemska.

Budimpešta: EHF Europsko prvenstvo: Danska - Hrvatska

Plasman na EP izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine te četiri od osam najboljih trećeplasiranih.

Kvalifikacije za EP nastavit će se u ožujku sljedeće godine kada će Hrvatska igrati protiv Nizozemske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom
PRVI FILIPOV PORAZ

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom

Filip Hrgović izgubio je prvi put u 18. profesionalnom meču tehničkim nokautom u osmoj rundi protiv Daniela Duboisa. Djelovao je bolje većinu meča, ali dvije posjekotine iznad očiju bile su kobne

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...
NIJE NEZADOVOLJAN HRGOM

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...

Moguće je da Filip završi na još kojoj ovakvoj priredbi. Tim više što nije doživio nokaut, bila je dobra borba, atraktivna, rekao nam je iz Rijada Željko Mavrović, koji je uvjeren da Hrga treba dobiti novu šansu
Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel  on preskočio teretanu ili što?!'
VIDEO BORBE

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel on preskočio teretanu ili što?!'

Zanimljivo je bilo gledati meč preko komentara stručnjaka koji su ga prenosili uživo uz ring. To su ljudi s višegodišnjim iskustvom u boksu, a Filip ih je na startu oduševio. No oduševljenje se pretvorilo u nevjericu