Sport

Komentari 43

'Rusi ne smiju reći što misle jer će završiti u zatvoru. Svijet se mora probuditi što prije...'

'Rusi ne smiju reći što misle jer će završiti u zatvoru. Svijet se mora probuditi što prije...'

Ja sam Ukrajinac i sigurno ću se vratiti ondje. Nije isto biti 20 tisuća kilometara udaljen od rata i pričati o njemu. Odite u Mariupolj, Buču ili Černigov. Odite i pogledajte što se događa, rekao je Darijo Srna

Bivši kapetan hrvatske reprezentacije i legenda Šahtara Darijo Srna prije nekoliko je dana posjetio Ukrajinu prvi put nakon bijega uslijed ruske invazije koja je danas ušla u 47. dan. Iako, doduše, Srna ukazuje da oružani sukob traje mnogo dulje.

Pogledajte video: Darijo Srna

- Moramo znati i da nije dovoljno samo pričati, moramo pomoći. Moramo učiniti sve da zaustavimo agresora u Ukrajini. Ukrajina nije u ratu 44 dana, nego osam godina. Gubimo puno toga i trebamo svijet koji će stati uz nas i napraviti nešto konkretno, ne samo pričati - rekao je u velikom intervjuu za Daily Mail i dodao:

- Šahtar je dvaput izgubio svoj dom. Nećete naći nijednu drugu momčad koja je čak dvaput izgubila dom u osam godina. Kad smo izgubili Donbass Arenu, izgubili smo navijače i svoj grad. Izgubili smo svoju kuću.

Facebook/DONBASS ARENA Facebook/DONBASS ARENA

Rusi su, prema nekim izvorima, do sada uništili više od 300 bolnica diljem Ukrajine, Ramzan Kadirov prijeti još jačom ofenzivom, a ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski zatražio je vojnu pomoć Južne Koreje. Zato apelira međunarodnoj zajednici.

- Nije isto biti 20 tisuća kilometara udaljen od rata i pričati o njemu. Odite u Mariupolj, Buču ili Černigov. Odite i pogledajte što se događa, promijenit ćete mišljenje o svemu. Nadam se da svijet neće spavati. Mora se probuditi što prije i napraviti što god je moguće.

Exhumation of bodies of civilians from a mass grave in Bucha

Mnogi ruski sportaši poslali su antiratne poruke, neki pak nisu. No, to je zato što svoje mišljenje ni ne smiju javno kazati.

- Pričao sam s dosta njih koji su protiv rata. Neću otkriti imena jer mogu završiti u zatvoru i boje se. Takva su vremena - otkrio je Srna.

Ukrajinskog predsjednika nazvao je herojem, a sebe - Ukrajincem. Nada se da će se i vratiti 'kući'...

- Predsjednik Ukrajine i svi oko njega su heroji. Za mene je Ukrajina već pobijedila, ali nadam se da će i rat uskoro završiti. Živim dulje u Ukrajini nego što sam živio u Hrvatskoj. Ja sam sada Ukrajinac. Ponosan sam što živim ondje i siguran sam da ću ondje biti i u budućnosti.

Najčitaniji članci