Obavijesti

Sport

Komentari 90

'Dopingijada'! Rusi su izbačeni s Olimpijskih igara '18. godine

'Dopingijada'! Rusi su izbačeni s Olimpijskih igara '18. godine
1

ODLUČIO MOO Rusija je zbog dokazane umiješanosti državnog vrha u dopingiranje sportaša u Sočiju 2014. godine izbačena sa Zimskih igara u Pjongčangu 2018. godine

VIDEO

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) odlučio je u utorak da Rusija neće sudjelovati na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu 2018. godine zbog brojnih dokaza o dopingiranju ruskih sportaša, no neki ruski sportaši će ipak moći nastupiti u Južnoj Koreji pod olimpijskom zastavom, ali bez svoje zastave i bez himne.

MOO je suspendirao i predsjednika Ruskog olimpijskog odbora Aleksandra Žukova, koji je član MOO-a. Odluka je očekivana nakon dopinških nalaza i priznanja sustavnog dopingiranja ruskih sportaša, poglavito na prošlim Igrama u Sočiju 2014.

Prije 18 mjeseci MOO je odluku o nastupima ruskih sportaša na OI u Rio de Janeiru prepustio ponaosob međunarodnim sportskim asocijacijama, pa je čak 70 posto Rusa ipak sudjelovalo na tim Igrama.

- Doping u ruskom sportu je dosad neviđeni napad na integritet olimpizma i sporta uopće. Odluka o izbacivanju Rusije je logičan odgovor na sustavni doping, a došla je na traženje svih ostalih sportaša koji nikad nisu i nikad neće uzimati doping - kazao je predsjednik MOO-a Thomas Bach. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

MOO je dopustio mogućnost da neki sportaši iz Rusije ipak nastupe u Pjongčangu, ali zasad još nema naznake o kojim se sportašima ili ekipama radi. Ako bude kao na Olimpijskim igrama u Riju, ruski sportaši morat će dokazati da su obavili dopinški pregled izvan Rusije te da nikad nisu pali na testu.

Predsjednik Ruskog klizačkog saveza Aleksej Kravcov nazvao je odluku MOO-a "uvredljivom i nepravednom", a predsjednik curling saveza Aleksej Kurašov "neprofesionalnom odlukom koja nije u duhu olimpizma".

Prvi čovjek nogometnog SP-a doživotno izbačen iz sporta

Vitalij Mutko, zamjenik ruskog premijera, doživotno je izbačen iz sporta, odlučio je Međunarodno olimpijski odbor u sklopu izbacivanja Rusije sa Zimskih olimpijskih igara. Mutko je predsjednik ruskog nogometnog saveza, glavni organizator SP-a i na tom će mjestu, pišu ruski mediji, ostati unatoč odluci MOO-a.

Mutko je dobio izgon iz sporta nakon što se otkrilo da su Zimske olimpijske igre u Sočiju 2014. okaljane dopingom, a u sve je bio umiješan i državni vrh, u koji spada i dotični Mutko.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...