Sport

Komentari 28

Rusije nema na OI! Sa sportskih natjecanja izbačena na 2 godine

Rusije nema na OI! Sa sportskih natjecanja izbačena na 2 godine

Arbitražni sportski sud smanjio je kaznu Rusiji sa četiri na dvije godine izbivanja sa sportskih natjecanja. Zbog veliog doping skandala neće se moći natjecati kao država sljedeće dvije godine

Kako piše španjolski Mundo Deportivo, Rusija se kao država neće moći natjecati na nadolazećim Olimpijskim igrama u Tokiju kao ni na svim sportskim natjecanjima u iduće dvije godine! Odluka je to Sportskog arbitražnog suda (CAS) koji je kaznu sa četiri godine smanjio na dvije nekoliko mjeseci nakon što je Svjetska dopinška agencija predstavila svoju odluku.

DPA/PIXSELL

Trojica sudaca odlučila su da Rusi ne smiju natjecati na nadolazećim Olimpijskim igrama, kao ni onima u Pekingu 2022. godine. Složili su se da treba smanjiti kaznu, ali ne i dopustiti ruskim sportašima da se natječu pod ruskom zastavom, himnom i imenom Rusije na sljedeće dvije godine. Također, ne mogu biti domaćini nikakvih natjecanja u istom razdoblju. 

SP 2018, Rusija - Hrvatska

Ruski atletičari smjet će se natjecati na spomenutim natjecanjima kao i na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2022. godine ako nisu uključeni ni u kakvu doping aferu ili ako nisu pozitivno testirani, a sve će to morati napraviti pod neutralnom zastavom. Također, Rusija Svjetskoj antidopinškoj agenciji mora platiti nešto više od milijun dolara.

Najčitaniji članci