Obavijesti

Sport

Komentari 5

Rusiju još nikada nismo dobili, ali su se spašavali u Beogradu...

Rusiju još nikada nismo dobili, ali su se spašavali u Beogradu...
2

Svi hrvatski igrači negativni su na Covid, a i dalje je upitan nastup Tihomira Novaka koji ima problema s mišićem. Hrvatska i Rusija igrali su devet puta, dohvatili smo tek četiri remija...

VIDEO

Analizirali smo dobre i loše strane u igri protiv Poljske zadovoljni smo tom utakmicom. Moglo je možda i bolje, ali uoči utakmice smo imali veliki uteg pobjede, pa je najbitnija pobjeda, kaže Dario Marinović.

Pokretanje videa...

00:27

Hrvatska futsal reprezentacija danas (17.30) će se u 2. kolu Europskog prvenstva u Nizozemskoj sučeliti Rusiji. Jednom od glavnih favorita turnira, selekciji koja se u zadnjih deset godina okitila medaljama (tri srebra i bronca) na posljednja četiri Eura. Nije to sve, Rusi su u tom periodu bili i viceprvaci svijeta 2016. godine.

- Sad nas čeka Rusija koju dočekujemo bez prevelikog pritiska, ali danas možemo jako puno dobiti. Znamo da bismo u slučaju pobjede osigurali prolaz, a u slučaju eventualnog neuspjeha, s obzirom na to da igramo protiv favorita, imali bi priliku četvrtfinale izboriti protiv Slovačke. - priča Dario Marinović, pa dodaje:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Dobro poznajemo Ruse, igrali smo protiv njih puno puta. Istina, nemamo baš bajne rezultate u međusobnim dvobojima, ali, bez obzira na to, vjerujem u našu momčad i da možemo do pobjede.

Osijek: Hrvatska futsal reprezentacija protiv Ukrajine za odlazak na EP

Hrvatska i Rusija u povijesti su se sukobile devet puta, a "mini-vatreni" još nikada nisu svladali futsal velikana. Rusi su slavili pet puta, četiri su utakmice završene bez pobjednika. No, Hrvatska se posljednjih godina ozbiljno približila Rusiji, u zadnjih pet dvoboja "kockasti" su triput remizirali, a na Europskom prvenstvu 2016. bili na korak do velike pobjede. Hrvatska je vodila 2-1 sve do 39. minute, a onda je Pereverzev matirao Jukića, odveo Ruse do remija i prvog mjesta u skupini. Rusija u kadru ima i tri Brazilca, ali Marinović se ne predaje.

- Danas puno naših igrača mora biti na vrhunskoj razini, moramo djelovati kao momčad. I nadati se da Rusi neće imati jedan od onih dana kad su nepobjedivi. Ako se te stvari poklope i ne griješimo puno, onda imamo izgleda za povoljan rezultat. Čeka nas teška utakmica u kojoj ne smijemo darivati protivnika, ne smijemo Rusima dozvoliti rani pogodak, jer će u tom slučaju biti jako teško - završio je optimistični Dario Marinović.

Sve utakmice Hrvatske i Rusije

1. Rusija - Hrvatska 4-2 (Martić, Dervišagić)
- Svjetsko prvenstvo u Gvatemali 2000. godine
2. Rusija - Hrvatska 3-1 (P. Drndić)
- prijateljska utakmica 2008. godine
3. Hrvatska - Rusija 1-1 (Bajrušović)
- prijateljska utakmica 2012. godine
4. Hrvatska - Rusija 2-4 (Marinović 2)
- Europsko prvenstvo 2012., polufinale
5. Hrvatska - Rusija 1-1 (Marinović)
- prijateljska utakmica
6. Hrvatska - Rusija 1-3 (Novak)
- prijateljska utakmica
7. Hrvatska - Rusija 2-2 (Robinho ag, Novak)
- Europsko prvenstvo 2016., skupina
8. Rusija - Hrvatska 2-2 (Jelovčić, Novak)
- kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019., Glavna runda
9. Rusija - Hrvatska 4-3 (Bajrušović, Matošević 2)
- kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2020., Elitno kolo

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu