Obavijesti

Sport

Komentari 9

Rušio je i Minotaura, ali opaku bolest nije mogao pobijediti

Rušio je i Minotaura, ali opaku bolest nije mogao pobijediti

Nakon poraza od Daniela Cormiera otišao je u mirovinu, ali iz nje se vratio četiri godine kasnije. Pobijedio je i Antonia Rodriga Nogueiru, poznatijeg pod nadimkom 'Minotauro'

VIDEO

Smrt jednog od najboljeg nokautera u povijesti MMA-a AnthonyjaRumbleJohnsona (38, 23-6). u nedjelju je potresla brojne MMA obožavatelje. 

'Rumble' je preminuo u 39. godini života, a na društvenim mrežama od njega se opraštaju drugi borci uključujući i Daniela Cormiera, od kojeg je dva puta izgubio u borbi zua naslov u UFC-ovoj poluteškoj kategoriji. U periodu od 2014. pa do 2017. godine upisao je šest pobjeda i dva poraza pod okriljem UFC-a.

"Počivaj u miru moj brate. Za tipa koji je usađivao strah u srca mnogih, Anthony Johnson bio je zapravo jako brižna osoba. Slao je poruke kad ne biste niti očekivali da će se javiti, a javljao mi se i nakon poraza da provjeri jesam li dobro. Kakva je on osoba bio.

‘Rumble‘ će nam faliti, a život se ponekad ne čini fer. Užasne vijesti" napisao je Cormier u objavi na Instagramu.

Nakon što je u javnost izašla vijest o njegovoj smrti, nije bilo poznato od čega je preminuo. Naime, radi se o tumoru odnosno ne-Hodgkinov limfomu koji zahvaća limfne žlijezde, a najčešće se javlja kod mlađih odraslih osoba s time da rizik nastanka raste s dobi. Neki od tih limfoma napreduje godinama, odnosno polako, dok se drugi šire agresivno i brzo. Johnson je u konačnicni preminuo od zatajenja organa što se javlja kao posljedica ove bolesti. 

Johnsonov menadžer Ali Abdelaziz u devetom je mjesecu rekao da  'Rumble' nije dobro i da "molimo za njega". Borac tada nije htio ulaziti u detalje oko bolesti iako je na društvenim mrežama i osobno kazao da je bolestan. 

"Stvarno bih volio da mogu ići u detalje o tome koliko sam zapravo bolestan. Samo znajte da trebam molitvi koliko god je moguće i vidimo se u 2022., ako je Božja volja", napisao je prije godinu dana legendarni MMA borac.

'Rumble' Johnson prošle godine trebao se boriti u Bellatoru na Grand Prixu protiv tamošnjeg prvaka poluteške kategorije Vadima Nemkova (30, 14-2-1), ali se zbog bolesti povukao s turnira. 

Najbolje ga pamtimo po dvije duže epizode u kavezu najjače svjetske organizacije, a svojevremeno je bio veliki talent u velteru, dok se kasnije vratio u poluteškoj kategoriji. 

Nakon poraza od Daniela Cormiera (43, 22-3-1) otišao je u mirovinu, ali iz nje se vratio četiri godine kasnije. Pobijedio je i Antonia Rodriga Nogueiru, poznatijeg pod nadimkom 'Minotauro'.

Prošle je godine u svibnju nokautirao Josea Augusta (30, 7-4-1) u kavezu Bellatora, a bila je to njegova posljednja borba. Uvijek je bio smiren i pozitivan lik, kako u oktogonu tako i izvan njega.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom