Sport

Komentari 11

Ruski mediji: HNS nagovara Lovrena da se ne vrati u Zenit

Ruski mediji: HNS nagovara Lovrena da se ne vrati u Zenit

U Zenitu su potvrdili da znaju za cijelu situaciju, ali ne mogu utjecati na Lovrenovu odluku te se boje da će hrvatski nogometaš poslušati savjet, pišu ruski mediji

Veliki broj stranih nogometaša i trenera već je napustio ruske klubove, a potpuni egzodus prijeti im nakon što je Fifa omogućila da igrači suspendiraju ugovore s ruskim klubovima i do kraja sezone igraju u nekoj drugoj ligi. Devetorica hrvatskih nogometaša igra u ruskom prvenstvu, a povremeni 'vatreni' Filip Uremović prvi je iskoristio to pravo i suspendirao ugovor s Rubinom iz Kazana.

Otkako su krenule sankcije na račun Rusije zbog rata u Ukrajini, odmah su se pojavile glasine kako će Dejan Lovren napustiti Zenit. Sportski direktor kluba rekao je da naš reprezentativac nema tu namjeru, ali ruski portal Metaratings.ru piše kako ljudi iz HNS-a nagovaraju Lovrena da se ne vrati u Zenit!

Hrvatski reprezentativac nije odigrao nijednu utakmicu u proljetnom dijelu sezone zbog ozljede. Njega ionako nema u St. Petersburgu već neko vrijeme jer se oporavlja u Zagrebu, no klub očekuje njegov skorašnji povratak. Ipak, pitanje je hoće li do njega doći. 

U Zenitu su potvrdili da znaju za cijelu situaciju, ali ne mogu utjecati na Lovrenovu odluku te se boje da će hrvatski nogometaš poslušati savjet. 

Inače, Hrvatska 26. i 29. ožujka igra prijateljske utakmice protiv Bugarske i Slovenije na pripremnom turniru u Dohi, a izbornik Zlatko Dalić pozvao je Lovrena za prvu akciju u 2022. godini. Ako se i vrati u Rusiju, pitanje je kako bi došao na okupljanje u Zagreb jer je Rusija praktički izolirana od ostatka Europe u svakom smislu. 

Hrvatskog reprezentativca ugovor sa Zenitom veže do ljeta 2023. godine. Jedan je od najboljih igrača vodeće momčadi ruskog prvenstva i kapetan, a ako bi i sada suspendirao ugovor, morao bi se vratiti na ljeto. 
 

Najčitaniji članci