Sport

Komentari 9

'S ovakvom kvalitetom ćemo se mučiti i u hrvatskoj ligi...'

'S ovakvom kvalitetom ćemo se mučiti i u hrvatskoj ligi...'

Moramo raditi jako puno da bi napravili dobru ekipu i kako bi napravili neki uspjeh sljedeće godine. Kad nemate kvalitetu, onda se plašite, a kada imate kvalitetu, onda se ne plašite. Mi smo bili uplašeni, kaže Vuja...

Teški li su dani u PPD Zagrebu. Klub je rijetko kad bio u baš ovako lošoj situaciji. Nakon osam kola u Ligi prvaka imaju samo jedan jedini bod i praktički su ostali bez osmine finala Lige prvaka. Veselin Vujović je nemoćno mahao i vikao na svoje igrače, ali ni on ih nije uspio pokrenuti. Ako vas trener s takvom osobnošću ne pokrene, e onda vam se crno piše. 

Poslije poraza od Celja (31-27) se na Vujoviću vidjelo koliko je razočaran, a samim izjavama je to sve i potvrđivao.

- Daleko smo od ozbiljne ekipe i od ozbiljnog rukometa. Celje nas je nadigralo u svim segmentima. Golmani nisu imali svoj dan, igrali smo lošu obranu i bili smo još lošiji u napadu. Pretpostavljam da je ovo oproštaj od Lige prvaka - rekao je razočarani Vujović nakon utakmice za HRT pa nastavio:

- Kad nemate kvalitetu, onda se plašite, to je jasno. Kada imate kvalitetu, imate sampouzdanja, želje, borbenosti. Ispada da smo bolje igrali u Celju nego ovdje. Ili je Celje možda igralo lošije, pa smo se mi zavaravali. Mi smo danas bili uplašeni. Danas smo primili 30 i nešto golova, da zabili smo 27, ali daleko je to od onoga što ja tražim i ako ubrzo ne dovedemo par igrača na nekoliko bitnih pozicija, teško da ćemo biti favoriti i za osvajanje domaće titule - prštio je od bijesa Veselin.

Zagreb je u sezonu ušao, možemo reći, nikad mlađi. Klub je najavljivao solidnu sezonu, kako u Ligi prvaka, tako i u SEHA ligi, no sam početak sezone ih je demantirao. Klubu kronično fali iskustva i kvalitete, a to je shvatio i Vujović nakon nešto manje od dva mjeseca otkako je došao u klub. 

- Mi ni nemamo šuta izvana. Bičanić nije pri šutu, Hrstić je igrač između linija. Svi igrači iz vanjske linije su srednji vanjski, a nemamo ni desnog vanjskog. Mislim da su ljudi koji su gledali ovaj Zagreb i jače ga kritizirali, govorili da je to skup loših igrača, izgleda da su bili u pravu. Ja sam izgleda malo zaletio, ali bože moj, izvući ćemo nešto. Ima tu igrača koji zaslužuju pažnju, koji zaslužuju dres Zagreba i da u narednim sezonama pokažemo da postoji neka strategija koja će ponovno dovoditi gledatelje u dvoranu i koja će ponovno dovoditi do pobjeda. U ponedjeljak se već ide u rekonstrukciju.

I još nešto...

- Kao protivnički trener moram reći da je impozantno kako je odigrao Šarac, to je bio atomski rukomet i lijepo za gledati. Sad idemo dobiti Elverum i pomoći Celju da prođe u drugi krug.

Tomaž Ocvirk, trener Celja:

- Ovo je povijesna pobjeda jer koliko znam, nikad nismo dobili ovdje. Zato poklanjam ovu pobjedu navijačima.

Sezona je tek počela, a za zagrebaše je završila što se tiče Lige prvaka. Klub je godinama bio standardni član osmine finala, ali to se od ove godine promijenile. Sukladno time, i Zagreb će nešto pod hitno morati promijeniti jer se više ni ne sjećamo kada smo gledali hrvatskog prvaka u ovako očajnim izdanjima. 

Najčitaniji članci