Sport

Komentari 2

Sad - napad na titulu!? Plazibat prvi izazivač Gloryjeve ljestvice: Možda me čeka meč s Harijem

Sad - napad na titulu!? Plazibat prvi izazivač Gloryjeve ljestvice: Možda me čeka meč s Harijem

'Rekao sam Hariju da ću ga osvetiti to sam i učinio. Razumijem zašto je otišao od Mikea (op.a. trenera kod kojeg je trenirao, a trenira i Plazibat) i Gloryju je atraktivno da se mi borimo', objašnjava hrvatski kickboksač

Dat će mi dva lakša meča ili još jedan teži meč pa onda na titulu. Jer ovaj je meč bio 'finale', tako da ne znam s kim ću se boriti, rekao je najbolji hrvatski teškaš u kickboxingu Antonio Plazibat za FIGHTROOM nakon što je postao prvi izazivač po Gloryjevoj teškaškoj ljestvici.

Prije 10 dana je teško nokautirao Benjamina Adegbuyija (36, 35-7), a Glory je to nagradio te je naš Antonio Plazibat (28, 20-4) sad drugi teškaš svijeta! Prvak Rico Verhoeven (32, 59-10) mogao bi biti njegov sljedeći protivnik, ali možda je to pomalo teško za očekivati.

Podsjetimo, Rico se trebao boriti protiv druge nizozemske legende Alistaira Overeema (41,10-4), ali se Reem povukao zbog ozljede. No, ta bi borba zasigurno donijela mnogo novca i interesa u Glory, a nova priredba u Nizozemskoj ne bi im bila na odmet. A ima tu i drugih priča, poput one da legendarni Badr Hari (36, 106-17) više nije dio Mike's Gyma.

- Rekao sam Hariju da ću ga osvetiti to sam i učinio (op. a. Hari je izgubio od Adegbuyija). Situacija je, razumijem zašto je otišao od Mikea, skupa su 19 godina i izgubio se odnos trenera i borca. Nije to bilo kao treba, zato smo onu večer izgubili obojica jer smo trenirali za**rac. Način na koji je otišao nije u redu, ali nema veze. Mi smo ostali dobri. Prije se ne bi borili, a sad se ćemo se vjerojatno i boriti. Sljedeći meč ne, ali Glory jedva čeka jer će meni Mike biti u kutu, a njemu ne. Da mi je to netko prije ponudio, jedva bi dočekao, ali sad mi to baš i nije nešto - rekao je Plazibat za FIGHTROOM.

Poput Ciryla Ganea Francisa Ngannoua koji će se boriti za teškašku titulu UFC-a, a bivši su timski kolege, mogli bi gledati meč legende protiv našeg najboljeg borca. Bilo kako bilo, Antonio je prvi izazivač na ljestvici i nadamo se da će dobiti zasluženi napad na titulu. A ako borba s Badrom Harijem i treba doći, neka Plazo bude taj koji brani pojas.

Najčitaniji članci