Obavijesti

Sport

Komentari 3

SAD složio rukometnu repku pa pozvao bivšeg igrača Zagreba

SAD složio rukometnu repku pa pozvao bivšeg igrača Zagreba

Za sve je ‘‘kriv’‘ moj otac koji je otišao u SAD u potrazi za boljim životom kad mu je bilo svega 16 godina. U New Yorku je imao brata i zaputio se k njemu. Tamo nemaju pojma što je rukomet, pričao je Domagoj Sršen

VIDEO

Bilo kuda, Hrvati svuda! Pogotovo ako pričamo o rukometu. Znaju to i Amerikanci koji sportu prilaze studiozno. S rukometom u prošlosti nisu imali previše dodirnih točaka, pričali su da bi LeBron James dominirao u tom dvoranskom sportu bez ijednog treninga, a sad će imati priliku pokazati što mogu.

Igrat će SAD na Svjetskom prvenstvu u Egiptu koje počinje 14. siječnja. Na popisu potencijalnih reprezentativaca nalazi se i Hrvat Domagoj Sršen (29). Sršen je bio igrač Zagreba u sezoni 12/13., kad je zagrebačka momčad jedini put u svojoj povijesti osvojila Seha ligu.

POGLEDAJTE VIDEO: Doček naših rukometašica

Pokretanje videa...

Doček za blizanke Posavec 00:53

Sršen ima oko 110 kilograma i visok je 202 centimetra, trenutačno je igrač Hannovera i specijalist je za obranu. U Zagrebu je trebao zamijeniti Jakova Gojuna koji je tih dana otišao u Španjolsku. 

Domagoj ima pravo nastupa za SAD, budući da je rođen u New Yorku, a u Velikoj Jabuci živio je do svoje šeste godine, nakon čega se vratio u Hrvatsku.

- Za sve je ‘‘kriv’‘ moj otac koji je otišao u SAD u potrazi za boljim životom kad mu je bilo svega 16 godina. U New Yorku je imao brata i zaputio se k njemu. Moja obitelj ovdje nije bila baš dobrostojeća i otac je vidio odlazak u New York kao jedinu mogućnost da preživi i stvori nešto za sebe i svoju buduću obitelj. Moj otac je prvo završio školu u New Yorku, a kasnije i fakultet. Dvadesetak godina bavio se inženjerstvom, a kasnije je u Hrvatskoj upoznao i moju majku. Nakon što su se vjenčali otišli su natrag u SAD i tako sam se ja rodio u New Yorku - kazao je Domagoj.

zagreb

Ima neobičnog uzora.

- Nemam nekog posebnog uzora u rukometu, ali najviše volim Ivana Ćupića budući da mi je on rođak. Drago mi je vidjeti kakvu je veliku karijeru Ivan napravio i kako sjajne partije pruža u poljskom Kielcu i hrvatskoj reprezentaciji.

Na prvom popisu, koji je brojao 35 rukometaša, njih čak 27 rukometom se počelo baviti izvan SAD-a. Osim Sršena, za SAD bi mogao zaigrati i Jakov Kutleša (22), mladi pivot iz Splita.

Sršen je prije nekoliko godina kazao nešto znakovito.

- Ma nema šanse da nađete dva Amerikanca u čitavom New Yorku koji bi vam znali reći što je rukomet. Njihova inačica rukometa je rekreativni sport u kojemu imaš malu gumenu lopticu koju nabijaš u zid i potom ju hvataš.

Tko zna, možda se sad situacija promijenila...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova