Obavijesti

Sport

Komentari 0

Sada je i službeno: Barakude su dobile ogromno pojačanje...

Sada je i službeno: Barakude su dobile ogromno pojačanje...

Konstantin Harkov je posljednji put igrao za Rusiju 21. veljače prošle godine, na nakon toga je počela procedura njegove naturalizacije. Vjerovali ili ne, posljednji put je rusku kapicu nosio baš protiv Hrvatske

VIDEO

Ruski vaterpolist Konstantin Harkov (25) od petka je i službeno novi hrvatski reprezentativac, objavio je Hrvatski vaterpolski savez (HVS).

Pokretanje videa...

'Barakude' slave odlazak u Tokio 00:51

U Hrvatski vaterpolski savez je tijekom dana stigao službeni dopis iz Međunarodne organizacije vodenih sportova (FINA) o pozitivnom okončanju postupka promjene sportskog državljanstva za Konstantina Harkova.

U dokumentu koji je potpisao Loic Loutan, prvi čovjek pravnog odjela FINA-e stoji da je FINA odobrila zahtjev za promjenom sportskog državljanstvu Harkovu, koji slijedom te odluke ima pravo nastupa za reprezentaciju Hrvatske od subote, 26. ožujka 2022. godine. S istom je odlukom upoznat i Ruski vaterpolski savez.

Split: Utakmica 13. kola Hrvatske vaterpolske lige između Jadrana i Mladosti

Igrač splitskog Jadrana je posljednji put igrao za Rusiju 21. veljače prošle godine, na nakon toga je počela procedura njegove naturalizacije. Vjerovali ili ne, posljednji put je rusku kapicu nosio igrajući protiv - Hrvatske. Barakude su tada slavile nakon drame u petercima i izborile plasman u Tokio.

S Harkovom izbornik Ivica Tucak dobiva nekoliko novih taktičkih opcija, veću probojnost po desnoj strani, brzinu tranzicije… I njegov dolazak veliko je pojačanje za našu reprezentaciju koja je nakon Igara u Tokiju ostala bez nekoliko važnih igrača kao što su Andro Bušlje, Maro Joković, Xavi Garcia, Paulo Obradović. Svi oni bili su dugogodišnji nositelji Barakude, došla je smjena generacije, ali srećom, sada smo dobili jednog fantastičnog igrača. 

Zagreb: Konstantin Harkov, vaterpolist

Inače, ovu godinu tko preživi, pričat će. Naše reprezentativce čekaju Europsko i Svjetsko prvenstvo te još i Svjetska liga! Mađarska će od 13. do 29. svibnja ugostiti najbolje svjetske reprezentacije, a od 27. kolovoza do 10. rujna vaterpolska karavana seli u Hrvatsku kada će Split biti domaćin EP-a. Hrvatska je posljednji put Euro ugostila 2010. godine u Zagrebu, a tada je osvojila i jedino zlato koje imamo na tome natjecanju pobijedivši Italiju u finalu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše