Obavijesti

Sport

Komentari 17

Izbornik pratio četvoricu igrača Osijeka; dvojica su razočarala...

Izbornik pratio četvoricu igrača Osijeka; dvojica su razočarala...
6

Osijek je poveo preko Ejupija u 28. minuti, da bi Filipović izjednačio na 1-1 u 40. minuti. U 53. gosti ponovo vode preko Bobana, da bi bod domaćima spasio Puljić iz penala

VIDEO

U prvoj utakmici 20. kola HNL-a u Zaprešiću Inter i Osijek odigrali su bez pobjednika 2-2. U sadržajnom meču viđena su dva vodstva gostiju, odnosno dva povratka domaćih iz minusa.

Na tribinama u Zaprešiću bio je i izbornik Ante Čačić koji je pratio četvoricu osječkih igrača koje ima u vidu za predstojeći China Cup od 11. siječnja u Nanningu, navodi 'Bijelo-plava birtija', stranica koja vjerno prati svaki 'korak' NK Osijeka.

Čačić 'snimao' četvoricu igrača Osijeka

Pod Čačićevim su povećalom bili golman Zvonimir Mikulić, desni bek Nikola Matas, stoper Mateo Barać te lijevi bek i kapetan Borna Barišić.

Utakmica definitivno nije dobro prošla za Nikolu Matasa koji je rukom skrivio penal za 2-2 Intera te potom zaradio i drugi žuti, odnosno isključujući karton. Nije niti Zvonimir Mikulić imao naročito sigurnu partiju - kumovao je kod prvog gola Zaprešićana lošim izlaskom i boksanjem lopte. 

'Šeptrljavi' Osijek dvaput ispustio vodstvo

Osijek je poveo preko Ejupija u 28. minuti, da bi Filipović izjednačio na 1-1 u 40. minuti. U 53. gosti ponovo vode preko Bobana, da bi bod domaćima spasio Puljić iz penala.

Napadač Intera tako se izjednačio na prvom mjestu najboljih strijelaca lige. Puljić i Soudani imaju po 9 golova.

Inter: Čović, Mesfin, Filipović, Begić, Čeliković, Mazalović, Mamut, Brlečić, Šarić, Blažević, Puljić

Osijek: Mikulić, Matas, Arsenić, Barać, Barišić, Lesjak, Petrovikj, Škorić, Grgić, Boban, Ejupi

U 28. minuti Osijek je poveo iz prvog ozbiljnijeg pokušaja na ovoj utakmici. Obrana Zaprešićana bila je prilično komotna i neoprezna, lopta je došla do Ejupija koji je ne oklijevajući ušao u kazneni prostor i onda lijevom nogom s nekih desetak metara precizno pogodio mrežu.

Inter je uspio izjednačiti u 40. minuti. Mikulić nije baš najbolje "izboksao" jednu ubačenu loptu u šesnaesterac, ona je potom od strane domaćina vraćena u peterac, Matas je pokušao otkloniti opasnost ispred Filipovića, ali nije uspio i Osječanin u dresu Zaprešićana gotovo s gol-linije zabija za 1:1.

Gosti su ponovo poveli u 53. minuti. Velike zasluge za ovaj pogodak pripadaju Arseniću koji je hrabro povukao loptu prema domaćem kaznenom prostoru i onda idealnom "okomicom" sjajno proigrao Bobana. Osječki se napadač našao 'jedan na jedan' s vratarom Intera te mirno i precizno pogodio lijevi kut.

Osijek je u 65. minuti mogao povećati vodstvo na 1-3. Sve je sam u kontri napravio Boban koji je nanizao nekoliko protivničkih igrača i onda došao sam ispred Čovića, međutim, ipak je domaći čuvar mreže uspio loptu skrenuti u korner.

Tri minute poslije, Inter se vraća u utakmicu. I ne samo to. Čeliković je ubacio loptu u šesnaesterac, Matas je baš kao i nedavno Barać u Splitu nespretno zahvatio loptu rukom i sudac je pokazao na bijelu točku. Siguran realizator bio je Puljić i izjednačio na 2:2. Pritom je Matas zaradio i drugi žuti karton čime su gosti ostali s igračem manje.

Do kraja utakmice, očekivano su pritiskali domaći, no do gola nisu stigli. Osijek je tako pretekao Hajduka, barem privremeno. Imaju 38 bodova i drže treću poziciju s bodom više od Splićana koji sutra od 15 sati igraju na Poljudu veliki derbi protiv Dinama.

Inter je stigao do svog osmog remija u HNL-u te su trenutku šesta momčad na ljestvici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...