Obavijesti

Sport

Komentari 132

Ništa od nove medalje: Lucija je zaustavljena u četvrtfinalu

Ništa od nove medalje: Lucija je zaustavljena u četvrtfinalu
8

FATALAN KRAJ Triput je vodila Lucija Zaninović, triput se vraćala Aziez. I zatim, fatalan kraj. Pet sekundi prije kraja, Francuskinja je poentirala za ulazak u polufinale...

VIDEO

Najbolja hrvatska taekwondoašica Lucija Zaninović (29) prvo je uspješno odradila prvu prepreku na Olimpijskom turniru u kategoriji do 49 kilograma.

Trostruka europska prvakinja i brončana s Olimpijskih igara u Londonu 2012. uvjerljivo je pobijedila Kazahstanku Ainur Jesbergenovu 18-7 i plasirala se u četvrtfinale gdje je poražena protiv Francuskinje Yasmine Aziez pet sekundi prije kraja borbe rezultatom 3-4.

Šansa za povratak je postojala, ali...

Aziez se u polufinalu borila s Kim Sohui iz Južne Koreje i tu je Luciji trebala pobjeda Francuskinje kako bi dobila šansu za borbu kroz repesaž za brončanu medalju. Zlatnim bodom slavila je Kim nakon što je poslije tri runde bilo bez bodova. Tako je naša Lucija Zaninović ostala bez mogućnosti borbe za novu olimpijsku medalju.


KRONOLOGIJA:

Četvrtfinale: Zaninović vs. Aziez 3-4

PRVA RUNDA: Obje konkurentice traže idealnu distancu, Lucija pokušava stvoriti svoj prostor kako se ne bi dovela na rub prostora. Prva runda završena je 0-0, bila je ovo taktička bitka bez udaraca.

DRUGA RUNDA: Lucija je zaradila opomenu zbog padanja na početku runde. Jedan udarac je prošao, prvi bod za Luciju. Dobila je Zaninović i drugu opomenu zbog pada i to je izjednačenje. Kružnim udarcem zadnjom nogom Lucija stiže do 2-1, ali potom nije obranila zadnji udarac u rundi pa Francuskinja se vraća na 2-2.

TREĆA RUNDA: Francuskinja je dobila opomenu, pa je zatim Lucija udarcem šakom došla do 3-2. Ponovo kao i kod 2-2, isti udarac i to je 3-3. Treći povratak Aziez! U posljednjim je sekunda Aziez je poentirala za pobjedu. Odlučujući je udarac primila pet sekundi prije kraja kada ju je Francuskinja uspjela dohvatiti nogom u oklop.


Zaninović slavila protiv Jesbergenove

Kazahstanka je bolje krenula i borbu, koja je trajala tri runde po dvije minute, je otvorila udarcem u glavu za što je dobila tri boda. Lucija je odgovorila dvama udarcima u tijelo za 3-2 (udarac u tijelo vrijedi jedan bod), a zatim je preuzela vodstvo udarcem u glavu 5-3.

Pri rezultatu 8-6 za Luciju, Jesbergenova je dobila kazneni bod jer je udarila Luciju nakon što je sutkinja zaustavila borbu, a u tren oka Zaninović je vodila 12-6. Sjajno se naša taekwondoašica branila i Kazhstanka nije imala previše rješenja za nju. Lucija je borbu završila udarcem u glavu, a zatim i šakom u prsa za konačnih 18-7.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 132
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...