Zatečeni Ćaleta-Car: Šumska rapsodija? Što je to? Aha, volio bih se tamo opet vratiti... | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 26

Zatečeni Ćaleta-Car: Šumska rapsodija? Što je to? Aha, volio bih se tamo opet vratiti...

Zatečeni Ćaleta-Car: Šumska rapsodija? Što je to? Aha, volio bih se tamo opet vratiti...

Svaki dan imamo sastanak o Španjolcima, sve nam pokažu u detalje u čemu su dobri, u čemu su loši. Vole posjed, znamo da kroz godine drži taj posjed, to forsiraju, kazao je Duje Ćaleta-Car

VIDEO

U sjajnoj atmosferi i miru, hrvatski reprezentativci se u Rovinju pripremaju za najveći izazov od SP-a u Rusiji. Hrvatska u ponedjeljak u Kopenhagenu igra osminu finala Eura protiv Španjolske.

Pokretanje videa...

Zezancija na treningu 'vatrenih' VIDEO

Za razliku od Londona i Glasgowa, u danskom Kopenhagenu nema kompliciranih epidemioloških mjera pa će 'vatrene' s tribina bodriti na tisuće navijače. Osjećat će se kao doma.

Hrvatski nogometni reprezentativci odradili trening u Rovinju

Bit će to veliki vjetar u leđa našim reprezentativcima koji ne mogu dočekati taj susret, a kakvo raspoloženje vlada u hrvatskom taboru samo dva dana uoči utakmice, otkrili su nam Duje Ćaleta-Car i Ivica Olić.

Dejan Lovren će propustiti Španjolce zbog žutih kartona, a Duje je jedan od onih koji bi mogao uskočiti u njegove kopačke i čeka spreman i napet kao puška. 

Kako je hrvatska obrana izgledala u prve tri utakmice?

- Sigurno može bolje u obrani, ima prostora za napredak. Bilo je dobrih i loših stvari, mislim da smo mogli bolje odraditi. Primili smo glupe golove. Vidjet ćemo protiv Španjolske, radimo neke stvari. Nadam se da će sada biti bolje i da ćemo napokon zadržati nulu i clean sheet u prvoj utakmici - kazao je Duje Ćaleta-Car.

Prekidi su u posljednje vrijeme postali jako hrvatsko oružje. Škotima smo zabili nakon ubačaja iz kornera, a protiv Češke također imali nekoliko dobrih situacija. Upravo je to naše tajno oružje za nešto niže Španjolce.

- Imali smo dvije dobre prilike iz kornera koje smo vježbali na treningu. Izbornik i stožer drže do toga. S tim kombinacijama možeš puno problema zadati protivniku. Što se tiče naše visine, treba to iskoristiti na najbolji mogući način. Perišić je zabio Škotima nakon ubačaja iz kornera. Vidjet ćemo hoće li to biti neka akcija ili korner. Visinu i snagu imamo, nadam se da možemo iskoristiti i taj segment naše igre - rekao je Duje. 

Španjolska nije najbolje ušla u prvenstvo. Remizirala je s Poljskom i Švedskom, ali protiv Slovačke je pokazala koliko je kvalitetna. Izbornik Dalić i njegov stožer su detaljno uputili igrače u njihove kvalitete, ali i mane.

Velika Gorica: Prijateljska utakmica između Hrvatske i Armenije

- Svaki dan imamo sastanak o Španjolcima, sve nam pokažu u detalje u čemu su dobri, u čemu su loši. Vole posjed, znamo da kroz godine drži taj posjed, to forsiraju, imali su poteškoća u prve dvije utakmice, i oni imaju problema kad ne krene sve dobro, pogotovo u prvih pola sata. Imamo igrače koji im se mogu nametnuti kroz posjed, to im ne paše i to nisu doživjeli kroz ove tri utakmice da im netko uzme loptu. I taj presing prema naprijed, to je segment koji ne vole - kazao je Ćaleta-Car pa progovorio o Oliću koji je ponovno dio stožera.

- Olić je tu s nama od Rusije. I kao igrač i kao trener, bio je tu za nas mlađe. Šteta što se nije zadržao u CSKA-u, šteta što njegova karijera u Rusiji nije potrajala malo duže. Drago nam je što je tu opet s nama. Njegovi savjeti, kao i od Čarlija, nam pomažu i nadam se da će nam biti od koristi. 

Što nam je najviše falilo na početku Eura?

- Protiv Engleske i Češke bio sam na tribini pa vidiš da fale te homogenost i kompaktnosti. Bili smo široki, bilo je dosta prostora između linija. Protiv Škotske je bilo bolje. U ovoj utakmici moramo biti kao jedno, kada se branimo, branimo, kada napadamo, napadamo. Ako se raširimo i ostavimo dosta prostora, sigurno će ulaziti u međuprostore. To samo čekaju. To je jedna od stavki na koju moramo paziti. To nam je i izbornik sugerirao - kazao je Ćaleta-Car.

Hrvatska i Cipar sastali se u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

Bez obzira na veliku kvalitetu, nije to ona stara Španjolska koja je imala nekoliko najvećih zvijezda.

- Dosta se promijenila Španjolska, od Xavija i Inieste kada su znali napamet tko što radi. Došlo je dosta mlađih igrača, nemaju veliku zvijezdu. To su top klase, ali su svi tu negdje. Ne bih nikoga isticao, gledao sam Morena protiv Dinama, tu je Morata, sviđa mi se Pedri. Svi su top igrači, vidjeli smo klupu koju imaju. Moramo se koncentrirati na sve njih.

Za razliku od Wembleya i Hampden Parka, hrvatski reprezentativci će se u ponedjeljak osjećati kao da igraju u domovini. Na Parken stadionu će ih bodriti nekoliko tisuća naših navijača.

Susret Hrvatske i Slovaèke u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo

- Nije bilo naših navijača u prve tri utakmice, nešto sitno. Drago nam je što će biti s nama. Skoro sve karte su rasprodane, radujemo se što će biti s nama. Bilo je vrijeme nakon svega. Napokon da se nogomet vratio i da su se vratili navijači. Nadam se da će nam pomoći da prođemo ovu stepenicu, najtežu do sada - kazao je Duje pa priznao:

- Utakmica protiv Španjolske će biti jedna od najvažnijih u mojoj karijeri. Osmina finala Eura, nikad nismo bili u situaciji da igramo takvu utakmicu protiv Španjolske. Uz Englesku, ovo je jedna od najvažnijih utakmica.

U slučaju pobjede nad Španjolskom, Hrvatska će četvrtfinale igrati u Sankt Peterburgu koji je pak udaljen svega 50-ak kilometara od Šumske rapsodije. Riječ je o kampu u kojem je naša reprezentacija boravila za vrijeme SP-a u Rusiji, a uskoro bi se opet mogli tamo vratiti i probuditi ta predivna sjećanja na rusko srebro. No, Duje na prvu nije znao o čemu se radi.

- Šumska rapsodija? Što je to? Aha. Volio bih se vratiti u Šumsku rapsodiju. Sklopili smo neka prijateljstva, bilo bi se lijepo vratiti - zaključio je Ćaleta-Car.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 26

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner