Obavijesti

Sport

Komentari 27

'Samo neka nas podcjenjuju, mi znamo da smo europska Rijeka'

'Samo neka nas podcjenjuju, mi znamo da smo europska Rijeka'
6

Senator riječke svlačionice Ivan Tomečak uopće ne sumnja da je kriza prošlost: Ušli smo u lošiju seriju, to je sve. A svi znaju koliko vrijedimo, to smo dokazali. Normalno da opet idemo u Europu!

VIDEO

Rođeni Zagrepčanin. Ali... Za Dinamo 93, a za Rijeku 148 utakmica. Ivan Tomečak (31) od svog je prvog dana na Kvarneru cijeli klub i grad 'kupio' svime onime što je Rijeci donio i kao igrač i kao čovjek.

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka bijelih snova

Pokretanje videa...

Rijeka bijelih snova 01:15

Ove sezone: 23 nastupa i jedan gol, onaj AZ Alkmaaru u sudačkoj nadoknadi za europsku pobjedu i vulkan riječke radosti na Rujevici. Na koju u subotu dolazi Hajduk. A Rijeka je: umor i četiri utakmice bez pobjede. Kriza.

- Nije ni čudo da smo ušli u lošije razdoblje u ovoj ludoj sezoni, bez navijača, a sad ogromnim brojem utakmica. Nema momčadi koja ne bi upala u krizu, a zato što smo Rijeka onda je sve dobilo još veće dimenzije i postalo pomalo prenapuhano. Je, ušli smo u krizu rezultata, ali mi smo ona ista momčad koja je sjajno igrala i u Europi, i u HNL-u i u Kupu. Vratit ćemo se, to je 100% sigurno - priča nam Tomečak.

Tih, nenametljiv, ali po svemu jedan od senatora svlačionice. Rutiner čija je forma, do prvog zimskog kola i one pobjede nad Dinamom u Maksimiru bila doslovno: reprezentativna.

- A da, i letimo i padamo samo kao momčad. To trener stalno govori. Ja sam mojom formom zadovoljan, a ni u umor nije baš toliko izražen kao što se za nas počelo govoriti na sve strane. Okay, nagomilalo se strahovito puno utakmica, a jako malo odmora i treninga, ali sve je dobilo jednu dosta prenapuhanu dimenziju. Evo sad smo u Rovinju radili baš na tome, da vratimo svježinu.

Tomečak točno zna što njemu i 'Bijelima' treba:

- Jedna prava utakmica i jedna prava pobjeda. Da, svaka naredna utakmica je prava šansa za to, a Jadranski derbi je: idealna prigoda.

Jesu li glave više u prijelaznom roku nego u utakmicama? Vama ugovor ističe ovog ljeta.

- Ma kakvi. Uopće to nisam primijetio ni kod jednog suigrača. A ja imam previše godina karijere da bih razmišljao i o čemu drugome osim o prvoj sljedećoj tekmi. Ljudi, došla nam je jedna loša serija, rezultatska kriza. Događa se to i najvećima. Vratit ćemo se!

Ali Europa polako bježi. U 1/4-finalu Kupu vas već u srijedu pored Drave čeka Osijek koji vas je neki dan uredno nadigrao i pobijedio, u prvenstvu vam Gorica s utakmicom više bježi 11 bodova... Vjerujete li vi u svlačionici da ćete u Europu?

- Normalno da vjerujemo. Ne da vjerujemo nego smo sigurni u to! Pa znamo mi koliko vrijedimo. Igrali smo u Europi i svima pokazali tko smo i što smo. Nismo mi nakon pobjeda nad Dinamom zaboravili igrati nego nam se dogodila lošija serija. Rijeka se vraća na pravi kolosijek. Hoćemo li u Europu... Naravno, ja uopće ne sumnjam u to!

Slaven Belupo i Rijeka sastali se u 12. kolu HT Prve lige

Još jednom: kad je Rijeka prava Tomečak igra reprezentativno dobro.

- Ne pada mi na pamet o tome pričati preko novina, portala ili televizije. Ako dobijem poziv bit ću presretan, u suprotnom: Hrvatska će u meni imati najvećeg navijača, kao i uvijek.

Tomečak ne djeluje nervozno. Nema frustracije, 

- Zato što znam da imamo dovoljno kvalitete, volje i zajedništva da Rijeku vratimo tamo gdje joj je mjesto. Naravno da te ljuti kad gubiš, a znaš koliko vrijediš, znaš da si to već pokazao i dokazao. Ali nervoza i defetizam, bilo kakve drame... Toga nema. Zato što smo svjesni svoje snage, a i zato što znamo što je najvažnije: zdravlje obitelji i vlastito zdravlje. To je najbitnije. A svi znamo da će Rijeka na kraju biti visoko. Opet u Europi!

Arsenića se vratilo u Poljsku, Pavičić pauzira zbog žutih kartona. Drmić je na mini-pripremama u Istri djelovao sve moćnije, lopte idu u mrežu, skidala se paučinu u rašljama rovinjskih golova.

Subota, 17 sati 30 minuta, Rujevica: 146. Jadranski derbi. Prije dva tjedna Splićani su na riječkom travnjaku slavili golom u 94', sad se traži revanš.

Nakon deset utakmica u mjesec dana 'Bijelima' je subotnji dvoboj s Hajdukom prvi u novom ciklusu od - šest utakmica u tri tjedna. Umor? Zabranjen. Neka, kako kaže Tomečak, opet svima pokažu tko su i što su, neka budu: prava Rijeka. Europska!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka