Sport

Komentari 67

Samo Ola može spasiti Zagreb! Ali najprije mora otići Medić...

Samo Ola može spasiti Zagreb! Ali najprije mora otići Medić...

Ivica Olić bi uz pomoć suigrača koji su Zagrebu donijeli jedini naslov prvaka 2002. godine mogao pokušati podignuti NK Zagreb s dna treće HNL Zapad. O tome naveliko bruje zagrebački nogometni kuloari...

Ne tako davno bijaše to bajka: NK Zagreb bio je senzacionalni šampion Hrvatske u sezoni 2001/2002. Imali su i najboljeg igrača i najboljeg strijelca prvenstva (Ivica Olić 21 gol). A danas? Tuga i jad od nogometa. 

“Pjesnici” su nakon deset kola zadnja momčad treće HNL zapad s nula bodova na kontu. Čini se kako je Dražen Medić na najboljem putu da, nakon što je uzastopce ispao iz prve u drugu pa iz druge u treću ligu, legendarni klub potpuno upropasti i odvede ga u 4. HNL.

E tu dolazimo do priče koja bi možda mogla spasiti klub od potpune propasti. Kako doznajemo iz nogometnih krugova, Ivica Olić trebao bi biti na čelu grupe bivših igrača koji bi u skoroj budućnosti preuzeli klub iz Medićevih kandži i vratili ga u život. To bi svakako bila dobra vijest. Loša vijest? Medić se ne da ni bagerom istjerati iz Veslačke i legende Zagreba zasad su na “stand by”.

Olić: Pitali su me za to...

- Čuo sam da me se spominje. Čak su me i pitali neki ljudi za to, ali ja nakon toga nažalost s nikim nisam pričao o Zagrebu - rekao nam je u kratkom razgovoru Ivica Olić.

Iz njegovih riječi je jasno da se priča počela kotrljati, no negdje je putem zapela. Odnosno, zapela je na Mediću. Legende kluba među kojima je svakako i Ola ne žele imati posla s čovjekom koji je lošim odlukama i autoritarnim vođenjem odveo klub u amaterizam.

Vratit će stari grb

- Da, među nama bivšim igračima već neko vrijeme se priča za tu inicijativu. Ako se to dogodi, naravno da sam spreman podržati priču i probati vratiti klub na pravi put. Klub je izgubio povijest i tradiciju i ja želim da to vrati - kaže nam Dalibor Poldrugač, dio Cicine šampionske momčadi iz 2002. pa nastavlja:

- Pa kakav je to crveni grb Zagreba’! Kakav crveni Zagreb? Zna se kakav je Zagrebov grb, to je onaj stari. Zapravo, ako ćemo pričati o klubu, onda vas lijepo molim neka se uz moju izjavu stavi stari grb Zagreba! Time sam sve rekao...

U neslužbenim razgovorima povratak staroga grba se podrazumijeva, svima bode oči crvena u koju je, iz samo sebi znanih razloga, grb dao obojiti kontroverzni Medić.

- Sve znam, čuo sam, jako sam vezan uz taj klub. Ipak smo osvojili to prvenstvo i žao mi je što se sve ovo događa. Kad bi došla nova struja bivših igrača sigurno bih pomogao koliko god mogu. Volio bih da se to dogodi - kaže Antonio Franja. 

Deset kola - nula bodova

A trenutačna situacija u NK Zagrebu je katastrofalna. Nula bodova u deset odigranih kola... zapravo, osvojili su jedan bod, ali su još na nuli - zbog kazne HNS-a bod im je oduzet.

U medijima se pojavljuju samo iz bizarnih razloga. Primjerice, prije nekoliko mjeseci netko je ukrao kosilicu iz klupskih prostorija. 
Potom je Medić, kad su potonuli u 3. HNL, naredio da se prije utakmica na razglasu puštaju govori Pape Ivana Pavla II. 

Svega je tu bilo u ovih 16 godina otkako je Zagreb prvi i jedini put postao prvakom Hrvatske. Klubom je drmao Medić, je li napokon i on shvatio da je vrijeme apsolutističkih vladara u hrvatskom nogometu prošlo?

Najčitaniji članci