Obavijesti

Sport

Komentari 67

Samo Ola može spasiti Zagreb! Ali najprije mora otići Medić...

Samo Ola može spasiti Zagreb! Ali najprije mora otići Medić...
1

Ivica Olić bi uz pomoć suigrača koji su Zagrebu donijeli jedini naslov prvaka 2002. godine mogao pokušati podignuti NK Zagreb s dna treće HNL Zapad. O tome naveliko bruje zagrebački nogometni kuloari...

VIDEO

Ne tako davno bijaše to bajka: NK Zagreb bio je senzacionalni šampion Hrvatske u sezoni 2001/2002. Imali su i najboljeg igrača i najboljeg strijelca prvenstva (Ivica Olić 21 gol). A danas? Tuga i jad od nogometa. 

“Pjesnici” su nakon deset kola zadnja momčad treće HNL zapad s nula bodova na kontu. Čini se kako je Dražen Medić na najboljem putu da, nakon što je uzastopce ispao iz prve u drugu pa iz druge u treću ligu, legendarni klub potpuno upropasti i odvede ga u 4. HNL.

E tu dolazimo do priče koja bi možda mogla spasiti klub od potpune propasti. Kako doznajemo iz nogometnih krugova, Ivica Olić trebao bi biti na čelu grupe bivših igrača koji bi u skoroj budućnosti preuzeli klub iz Medićevih kandži i vratili ga u život. To bi svakako bila dobra vijest. Loša vijest? Medić se ne da ni bagerom istjerati iz Veslačke i legende Zagreba zasad su na “stand by”.

Olić: Pitali su me za to...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Čuo sam da me se spominje. Čak su me i pitali neki ljudi za to, ali ja nakon toga nažalost s nikim nisam pričao o Zagrebu - rekao nam je u kratkom razgovoru Ivica Olić.

Iz njegovih riječi je jasno da se priča počela kotrljati, no negdje je putem zapela. Odnosno, zapela je na Mediću. Legende kluba među kojima je svakako i Ola ne žele imati posla s čovjekom koji je lošim odlukama i autoritarnim vođenjem odveo klub u amaterizam.

Vratit će stari grb

- Da, među nama bivšim igračima već neko vrijeme se priča za tu inicijativu. Ako se to dogodi, naravno da sam spreman podržati priču i probati vratiti klub na pravi put. Klub je izgubio povijest i tradiciju i ja želim da to vrati - kaže nam Dalibor Poldrugač, dio Cicine šampionske momčadi iz 2002. pa nastavlja:

- Pa kakav je to crveni grb Zagreba’! Kakav crveni Zagreb? Zna se kakav je Zagrebov grb, to je onaj stari. Zapravo, ako ćemo pričati o klubu, onda vas lijepo molim neka se uz moju izjavu stavi stari grb Zagreba! Time sam sve rekao...

U neslužbenim razgovorima povratak staroga grba se podrazumijeva, svima bode oči crvena u koju je, iz samo sebi znanih razloga, grb dao obojiti kontroverzni Medić.

- Sve znam, čuo sam, jako sam vezan uz taj klub. Ipak smo osvojili to prvenstvo i žao mi je što se sve ovo događa. Kad bi došla nova struja bivših igrača sigurno bih pomogao koliko god mogu. Volio bih da se to dogodi - kaže Antonio Franja. 

Deset kola - nula bodova

A trenutačna situacija u NK Zagrebu je katastrofalna. Nula bodova u deset odigranih kola... zapravo, osvojili su jedan bod, ali su još na nuli - zbog kazne HNS-a bod im je oduzet.

U medijima se pojavljuju samo iz bizarnih razloga. Primjerice, prije nekoliko mjeseci netko je ukrao kosilicu iz klupskih prostorija. 
Potom je Medić, kad su potonuli u 3. HNL, naredio da se prije utakmica na razglasu puštaju govori Pape Ivana Pavla II. 

Svega je tu bilo u ovih 16 godina otkako je Zagreb prvi i jedini put postao prvakom Hrvatske. Klubom je drmao Medić, je li napokon i on shvatio da je vrijeme apsolutističkih vladara u hrvatskom nogometu prošlo?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti
VOZAČI ODUŠEVLJENI

Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti

Plus+ Ukupni ekonomski učinci za Republiku Hrvatsku samo od prošle godine procjenjuju se na više od 105 milijuna eura! A utrke bi uživo trebalo pogledati više od 300.000 ljudi