Obavijesti

Sport

Komentari 33

Zlatna braća i brončani Martin vratili se iz Tokija: Bodrili smo jedni druge, zato toliko medalja

Zlatna braća i brončani Martin vratili se iz Tokija: Bodrili smo jedni druge, zato toliko medalja

Ova medalja je posvećena mojoj užoj obitelji koja je uvijek stajala uz mene, prolazila sa mnom uspone i padove. U finalu je čak malo nedostajalo da osvojim i srebro, kazao je Damir Martin

VIDEO

U četvrtak i petak učinili su veslanje našim najtrofejnijim olimpijskim sportom s čak sedam medalja. Tokio će im ostati u krasnom sjećanju, ali jedva su dočekali povratak u svoju domovinu Hrvatsku.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Videovijesti 30.7.2021. 01:15

Samo dan nakon što je u čudesnoj završnici samca osvojio broncu i sve nas učinio ponosnima, Vukovarac Damir Martin stiže u Hrvatsku, a s njim i zlatna braća Martin i Valent Sinković. Ni na ovim Igrama, baš kao u Rio de Janeiru, nitko im nije bio ravan. Opravdali su ulogu favorita i uvjerljivo protutnjali do svog drugog zlata i ukupno treće medalje. 

Naši sjajni veslači su u zračnu luku 'dr. Franjo Tuđman' sletjeli iza osam sati, a kada su se pojavili u prostorijama zračne luke, dočekale su ih ovacije i gromoglasan pljesak pedesetak ljudi koji su ih došli dočekati. Osim njih, tu je i naša judo reprezentacija koja nažalost nije uspjela osvojiti medalju. 

- Dali ste sve od sebe i učinili ste nas ponosnima - kratka je poruka na našim veslačima.

Naše medaljaše dočekao je i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

- Svaka čast i našim judašima, malo je falilo za medalju. Dečki, što reći, prvo braći Sinković. Treća medalja na Igrama, tri različite discipline, dva zlata. Damir Martin, svaka čast. Vratiti se nakon ozljede, nadoknaditi takav rezultat i osvojiti broncu. Na nama je da vam dajemo što bolje uvjete. Svaka vam čast, tu sam da izrazim poštovanje i čestitku. Nadam se da još nije gotovo, ali koliko čujem 16. smo zemlja po medaljama. To je zahvaljujući vama, svaka čast.

Nakon što su se izredali govori čelnika veslačkog saveza, Hrvatskog olimpijskog odbora i političara, došao je red i na naše sportaše.

Judašica Barbara Matić ostala je za koračić udaljena od bronce. Izgubila je u borbi za treće mjesto.

- Dala sam sve od sebe, žao mi je što nije bila medalja. Nadam se da smo napravile put drugima i dale motiva da moraju još bolje i jače - kazala je Barbara.

Nevjerojatni Damir Martin napravio je čudo u Tokiju. Iza njega je teška ozljeda kuka od koje se oporavljao deset mjeseci, morao je krenuti praktički ispočetka, prošao je kroz krv, bol i znoj, no sve mu se vratilo u Tokiju.

- Hvala vam na dočeku i porukama podrške. Ova medalja je posvećena mojoj užoj obitelji koja je uvijek stajala uz mene, prolazila sa mnom uspone i padove. U finalu je čak malo nedostajalo da osvojim i srebro. Presretan sam, prezadovoljan i veseli me što je Pariz za tri godine i moglo bi i tamo biti nešto lijepo. Očekujem vašu podršku i dalje - rekao je Damir Martin.

Red je stigao i na našu zlatnu braću Sinković koja su ispisala povijest u Tokiju. Osvojili su dva zlata u dvije različite discipline.

- Prekrasno je ovo. Navikli smo na sve ovo, hvala svima što su došli i podržali. Martin i ja godinama govorimo da imamo super uvjete. Taj Jarun, zacrtali smo si da probamo pogurati za sljedeće generacije da bude savršeno mjesto za nove veslače. Možda ćemo imati i neko veće natjecanje. Imali smo podršku svih institucija, naših obitelji. Samo nas trojica znamo koliko je teško bilo voziti ovu disciplinu i zašto više nećemo tu sudjelovati. Bilo je uspona i padova, nije to nama prirodno što smo naučili od početaka. Ali kada napraviš ovakav rezultat, nije nam žao. Sad se s guštom vraćamo u naše prirodno stanje. Uživamo u uspjehu, u svemu što smo napravili. Hvala vam na podršci. Bilo je prekrasno u Tokiju, između nas sportaša Hrvata. Međusobno smo se podržavali, znali smo točno kada tko ima natjecanja, bodrimo jedni druge. I to je razlog zašto imamo toliko medalja, i bit će ih još. Privilegija mi je biti član ove hrvatske delegacije. HOO-ova delegacija je dala sve da se samo možemo koncentrirati na ono što radimo - kazao je Valent Sinković.

POGLEDAJTE VIDEO:

Njegov brat Martin je dodao:

- Teško je reći nešto pametno kad imaš pametnog brata i trenera. Nisu frustrirani, sva tri čamca na postolju su bila presretna. Mi što smo osvojili zlato, a ostali što imaju medalju. Sve smo napravili i da ne osvojimo ništa više, ali imamo još puno u sebi za dati.

Što kaže tvorac ovog čuda?

- Nakon Rija i zlatne medalje smo odlučili promijeniti disciplinu osvojiti novo zlato i napraviti što nitko nije, svi su nam rekli ova trojica su idioti. No, uspjeli smo zahvaljujući luđačkom radu braće Sinković - kazao je Nikola Bralić.

POGLEDAJTE LIVE PRIJENOS DOČEKA TENISAČA:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji
NESRETNI YANNICK

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji

Krenuo je s utrkom spusta pa završio u ogradi, ali tamo nije stao već se 'klizao' niz padinu, a prije nego što su Chabloza poslali u bolnicu, imobilizirali su mu ruku.

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje
PARIŠKI CIKLUS

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje

Od strane Hrvatskog olimpijskog odbora trener KKK Marsonia Igor Krajina dobio je status olimpijskog trenera te je promoviran u IV. kategoriju, odnosno u kategoriju kvalitetnog trenera
Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala
RUKOMETNI EP

Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala

Norvešku su do važne pobjede predvodili Sebastian Barthold sa šest golova, Magnus Gullerud s pet pogodaka, te Sander Sagosen sa četiri gola, dok je kod Španjolske najefikasniji bio Jorge Maqueda