Obavijesti

Sport

Komentari 78

Šampionski izbornik Krajan, njegova cura i sve tetovaže...

Šampionski izbornik Krajan, njegova cura i sve tetovaže...
2

Željko Krajan na desnoj nadlaktici ima istetovirane katedralu, Isusa i anđela. Prvu tetovažu napravio je s 18 godina. U vezi je s 12 godina mlađom slovenskom tenisačicom Polonom Hercog

VIDEO

Sretno, ljubavi! Imaš najbolju momčad i najveću navijačicu - mene!

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:09

Sad ćemo se malo zamijeniti za uloge, sad ću ja gledati kako drugi igraju, napisala je Polona Hercog (27), slovenska tenisačica i djevojka našeg izbornika Željka Krajana (39).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bilo je to uoči finala Davis Cupa između Hrvatske i Francuske. 

Hrvatska je osvojila naslov pobjedom protiv Francuske u Lilleu. Marin Čilić donio nam je protiv Lucasa Pouillea treći bod za 3-1 i drugi naslov nakon 13 godina. 

Hrvatsku je u Lilleu bodrilo preko tri tisuće navijača, teško je nabrojati koliko ih je još navijalo u Hrvatskoj i izvan nje. Svi su bili uz Željka Krajana i njegove igrače koji su osvojili posljednji Davis Cup u ovom formatu.

 

Izbornikova najveća navijačica bila je Slovenka Polona Hercog, koju je nekoć trenirao.

Krajan je svoju trenersku karijeru praktički izgradio vodeći tenisačice do vrha.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

In my natural habitat🍀🌍✌🏻👱🏼‍♀️

Objavu dijeli Polona Hercog (@hercogpolona)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

👋🏻 Mallorca!🌸🌺 Next tournament 🔜 @wimbledon and I am sooo excited!!!

Objavu dijeli Polona Hercog (@hercogpolona)

Tako je bilo 2009. godine kad je Dinaru Safinu doveo do broja 1, nakon toga Dominiku Cibulkovu koj aje bila 10. na svijetu, radio je i s Laurom Robson i Jelenom Janković, a onda i s današnjom djevojkom, Polonom Hercog.

- Bilo je to nekoliko mjeseci, više sam joj pomagao nego što je to bio klasičan odnos trener - tenisačica. Nije joj bilo lako, a ni meni. Zbog pritiska, dokazivanja i svega toga - rekao je Krajan u intervjuu za Nacional.

Sve Krajanove tetovaže i što znače

Željko Krajan (39) nije ni izbliza bio uspješan tenisač kao što je izbornik, najbolji renking bio mu je 2002. godine kad je bio 88. na svijetu. S Ivanom Ljubičićem osvojio je Orange Bowl 1995. godine , a tenisku karijeru završio je već s 24 godine zbog ozljeda. 

Kao izbornik je vjerojatno u boljoj formi nego što je bio kao igrač. Onako nabildan, u formi, teško ga je ne primijetiti, još uz te sve tetovaže. Na desnoj nadlaktici ima istetovirane katedralu, Isusa i anđela.

Praznovjerni izbornik

- Ukupno je trajalo 15 sati. Možda je dobro da više nemam previše vremena jer me to malo koči. Tko zna što bih inače već napravio od sebe. Imam ih, pet, šest, ali nisam još ni izbliza gotov. Sviđaju mi se tetovaže, pratim trendove. Kad nađem vremena, opet ću na stol - rekao je nedavno Krajan (37)

Na desnoj nadlaktici ima istetovirane katedralu, Isusa i anđela. Prvu tetovažu napravio je s 18 godina, a usprkos općem vjerovanju da broj 13 donosi nesreću, hrvatski izbornik istetovirao je i taj broj.

- Na početku mi je taj broj bio nesretan, no kasnije su mi se počele događati pozitivne stvari vezane uz broj 13. Primjer? Neke važne mečeve dobio sam kad sam odsjeo u sobi broj 13, na pa sam pobjeđivao na taj datum i sl. - kaže Krajan, koji je istetovirao i ime svoje kćeri Chiare te natpis: “Believing is everything” (u prijevodu “Vjerovanje je sve”).

U konačnici mu taj broj 13 na lijevoj ruci i nije donio previše sreće. Tenisku karijeru završio je s 24 godine nakon teških ozljeda.
- Uzeo sam godinu dana stanke, razmišljao sam ostati u tenisu ili se prebaciti na obiteljski posao. Moji se bave prijevozom već 40 godina - rekao je Krajan, koji je bio 88. igrač svijeta, a s Ivanom Ljubičićem je 1995. osvojio Orange Bowl.

Na zidu je kao klinac imao postere Andrea Agassija. Ne zbog stila igre nego zbog imidža.

- Odigrao sam i meč protiv Agassija, ali nije dobro završilo - kaže.

Agassi je pobijedio 6-2, 6-0 za 47 minuta.

I Krajan je iznimno praznovjeran, čak i danas kao vrhunski trener.


- Pazio sam na broj koraka između poena, prije servisa hvatao sam svoje hlačice s lijeve, pa s desne strane, pa opet s lijeve. Bočice za vodu morale su biti na pravome mjestu... To sve postane automatizirano pa ti se greška ne može ni dogoditi. Kao izbornik pazim na stranu na koju ću sjesti, kad ću popiti vodu, između kojih poena i gemova - kaže.


Odlazio je i na utakmice Varteksa kao klinac.

- Nikad se nisam potukao zbog nogometa, ali bio sam ponosan da idem na utakmice i da sam među White Stonesima - rekao je izbornik koji nije uspio odvesti Hrvatsku do kraja 2016. godine, ali dvije godine kasnije, ispravio je to.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u