Sport

Komentari 21

Sandra u finalu, Tolj falila samo četiri cm! 'Organizacija je baš užasna, ništa nam ne daju...'

Sandra u finalu, Tolj falila samo četiri cm! 'Organizacija je baš užasna, ništa nam ne daju...'

U drugoj skupini kvalifikacija Marija Tolj je bacila 61.48 metara i ostala na nezahvalnom 13. mjestu, samo četiri centimetra "kratka" za plasman među 12 najboljih

Sandra Perković postavila je treći rezultat kvalifikacija diska na Olimpijskim igrama u Tokiju, dok je Marija Tolj ostala za samo četiri centimetra bez finala, na 13. mjestu.

 Sandra Perković u Tokiju traži treći uzastopni olimpijski naslov nakon Londona i Rija, a s hicem od 63.75 metara je bila ukupno treća u kvalifikacijama. Najbolja je bila Amerikanka Valarie Allman s 66.42 metra, dok je Indijka Kamalpreet Kaur bila druga s 63.97.

Tokio: Sandra Perković u kvalifikacijama bacanja diska

Sandra je već u hicu otvaranja dosegla 63.75 metara, što je bilo samo 25 centimetara kraće od kvalifikacijske norme. Hrvatska prvakinja je bila iznimno dobro raspoložena na Olimpijskom stadionu, čak je i zaplesala nakon uspješnog hica. U drugoj seriji i trećoj je imala neispravne hice. 

- Sretna sam što sam već u prvom hicu bacila skoro do norme. Pomislila sam da je to sigurno 64 metra i zato sam zaplesala, ali i ovako je dovoljno. Krug je klizav i nije baš od onih koji mi odgovara, takve najviše mrzim jer ja nisam divljak nego tehničar. Ma, toliko sam spremna da bih mogla bacati i po ledu. Ostala dva hica su bila pod ručnom - kazala je nikad bolje raspoložena Sandra, koja se ipak požalila na organizaciju.

Tokio: Sandra Perković u kvalifikacijama bacanja diska

- Užasno je, postoje samo atletska stadiona, pa 130 ljudi trenira na samo jednom krugu u samo sat i pol. Ja sam tako bacila samo sedam hitaca na treningu, a u normalnim uvjetima oko sto hitaca. A mene prvih nekoliko dana zbog karantene nisu ni pustili na stadion. Žalili smo se, naravno da nam nisu udovoljili. A Amerikanci svaki dan idu na trening, njih četiri idu na poseban krug i imaju svo vrijeme svijeta. No, nema veze čekam ponedjeljak navečer - kazala je Sandra, koju u ponedjeljak čeka treće olimpijsko finale.

Tokio: Sandra Perković u kvalifikacijama bacanja diska

Nijemica Kristin Pudenz je u skupini A bacila samo dva centimetra manje od Sandre, Nizozemka van Klinken je imala četvrti rezultat (61,15) u skupini, a veliko iznenađenje je užasan nastup Kubanke Deine Caballero, koja je bila tek 22. s 57.96 metara. 

- Nizozemka van Klinken je bacala 70 metara bez problema, a tu jedva 61. Žao mi je za Caballero, nju o te dvije Kubanke više volim, bez obzira što mi je uzela titulu 2015. To su te kvalifikacije, ne želim nikome podbačaj. Lako je bacati na mitingu u Pušćoj gori, baci na ovom ogromnom i praznom stadionu na Olimpijskim igrama. 

U drugoj skupini kvalifikacija Marija Tolj je bacila 61.48 metara i ostala na nezahvalnom 13. mjestu, samo četiri centimetra "kratka" za plasman među 12 najboljih.  

Athletics - Women

Orebićanka je u svom prvom olimpijskom nastupu bacila 54.76, u drugom 61.48, dok je treći hitac otišao do 60.63 metara.

"Nisam razočarana, zadovoljna sam jer sam na svojim prvim Olimpijskim igrama bacila preko 60 metara. Malo mi je trema uzela danak u prvom hicu, ali sam zadovoljna s 61.48 u drugom. Nije mi nedostajala publika jer je volim kad nema nikoga, takav sam tip. Meni je tu sve dobro, jedino što sam u Olimpijskom selu uspjela rasturiti kartonski krevet, nagnuo se u jednu stranu, pa sam ga morala skupljati. Da, sama sam u sobi", smirena je i, naoko, nimalo razočarana bila 21-godišnja Tolj.