Obavijesti

Sport

Komentari 136

Šarapova pozitivna na doping: Napravila sam veliku pogrešku

Šarapova pozitivna na doping: Napravila sam veliku pogrešku
8

Ne želim ovako završiti karijeru. Uzimam taj lijek zadnjih 10 godina, ali nisam znala da je od siječnja ove godine na listi zabranjenih supstanci, rekla je Marija Šarapova

VIDEO

Ruska tenisačica Marija Šarapova (28) najavila je konferenciju za novinare uz napomenu kako ima važnu odluku. U teniskim krugovima proširila se informacija kako će Ruskinja zbog problema s ozljedama objaviti kraj karijere, no Šarapova je šokirala sve objavom kako je bila dopingirana na Australian Openu u siječnju ove godine.

Ako ikad objavim kraj, to neće biti u hotelu s ružnim tepihom

- Znam da je puno vas očekivalo da ću danas objaviti da završavam tenisku karijeru. No ako ikad objavim kraj svoje karijere to sigurno neće biti u hotelu u Los Angelesu u prostoriji s ovako ružnim tepihom - rekla je Šarapova.

Bivša prva tenisačica svijeta zbog problema s ozljedom ruke i ramena u posljednjih osam mjeseci odigrala je samo tri turnira. Posljednji meč odigrala je na Australian Openu u četvrtfinalu u kojem je izgubila od Serene Williams.

U Melbourneu su joj uzeli uzorak i on je bio pozitivan.

U krvi 28-godišnje ruske tenisačice pronašli su tragove meldonija, supstance koja poboljšava metabolizam i energetsku opskrbu tkiva.

- Preuzimam odgovornost. Uzimam taj lijek zadnjih 10 godina, ali nisam znala da taj lijek ima i drugo ime i da je od siječnja ove godine na listi zabranjenih supstanci - rekla je vidno potresena Marija Šarapova i dodala:

- Često sam bila bolesna, imala sam nedostak magnezija u organizmu, a pojavili su mi se i znakovi dijabetesa. Zato sam u dogovoru sa svojim liječnikom 2006. godine počela uzimati meldonij. Isti taj lijek od prvog siječnja ove godine stavljen je na listu zabranjenih supstanci, ali nisam to znala - rekla je Ruskinja.

"Nisam kliknula na link"

Dobila sam email 22. prosinca od Svjetske antidopinške agencije o promjenama na listi zabranjenih supstanci. No nisam kliknula na taj link, rekla je Šarapova i dodala:

- Igram tenis od četvrte godine. Znam da sam razočarala navijače i sve u sportu. No obožavam tenis. Napravila sam veliku pogrešku. Znam da ću sad platiti zbog toga, ali ne želim ovako završiti karijeru. Nadam se da će mi dati šansu da opet zaigram.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 136
VIDEO

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke, Petković: Sopić je osebujan
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke, Petković: Sopić je osebujan

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući