Obavijesti

Sport

Komentari 20

Šarić je teško ozlijedio gležanj, stavili su mu medicinsku čizmu

Šarić je teško ozlijedio gležanj, stavili su mu medicinsku čizmu
4

Čini se kako hrvatskog košarkaša čeka najduža stanka u karijeri na NBA parketima nakon utakmice protiv Oklahome u kojoj je ozlijedio gležanj. A Lakersi su prvi put igrali kući nakon pogibije Kobeja. Pucale su emocije

VIDEO

Dario Šarić (25) proveo je u igri samo četiri minute u domaćem porazu svog Phoenixa protiv Oklahome 111-107, a onda je, početkom druge četvrtine, morao u svlačionicu.

Pokretanje videa...

00:12

Hrvatski košarkaški reprezentativac ozlijedio je gležanj lijeve noge i nakon utakmice nosio je ortopedsku čizmu koja se obično nosi kod težih uganuća i ozljeda ligamenata u gležnju.

Težina Šarićeve ozljede nije poznata, ali izvjesno je kako ga čeka duža stanka, možda i najduža u njegovoj četverogodišnjoj NBA karijeri. Nikad nije propustio više od četiri utakmice. Šteta jer su se Sunsima na centarskoj liniji ozlijedili i Aron Baynes i Frank Kaminsky pa bi Dario sigurno dobivao veću minutažu.

Danilo Gallinari predvodio je Thunder do pobjede s 27 koševa, koliko su kod Sunsa ubacili i Kelly Oubre Jr. i Devin Booker.

Mario Hezonja sa svojim Portlandom stigao je u Los Angeles i emotivno proživio gostovanje kod kluba Kobeja Bryanta koji je poginuo prošli tjedan u helikopterskoj nesreći.

Dubrovčanin je dobio 11 minuta i ubacio jedno slobodno bacanje uz jednu blokadu i dva skoka u pobjedi Trail Blazersa 127-119. 
Bila je to prva domaća utakmica Lakersa nakon tragedije i sve je vrvjelo emocijama.

Pokretanje videa...

Bacanje u koš za Kobea 01:18

Od njega se, između ostalih, oprostio i veliki prijatelj i nekadašnji suigrač LeBron James, a na mjestima na kojima su posljednji put gledali utakmicu u Staples Centru 29. prosinca ostavljena su prazna sjedala i dresovi Kobeja i njegove kćeri Gianne, koja je također stradala.

NBA: Portland Trail Blazers at Los Angeles Lakers NBA: Portland Trail Blazers at Los Angeles Lakers

- Prva stvar koja mi dolazi na pamet je obitelj. Kad gledam na ovu dvoranu, svi tugujemo, sve nas boli, slama nam srce. Ali kad prolazite kroz teške stvari kao što je ova, najbolje što možete učiniti je osloniti se na ramena svoje obitelji - rekao je LeBron u emotivnom govoru i nastavio:

- Čuo sam za Laker Nation prije nego što sam došao ovdje prošle godine kolika je to obitelj, a to sam i doživio cijeli ovaj tjedan. Ne samo što se tiče igrača, stručnog stožera i organizacije, nego svakoga. Znam da vam Kobe, Gianna, Vanessa i svi zahvaljuju iz dubine srca, kako bi Kobe rekao.

- Znam da ćemo nekad dobiti spomenik Kobeju. Gledam na ovu večer kao na slavlje. To je slavlje 20 godina krvi, znoja, suza, slomljenog tijela i ustajanja, sjedenja, svega, bezbroj sati, odlučnosti da bude velik koliko je mogao biti. Večeras slavimo dijete koje je došlo ovdje s 18 godina, umirovilo se s 38 i vjerojatno postao najbolji otac kojeg smo gledali protekle tri godine.

- Večeras je slavlje. Kobe mi je bio kao brat. Otkad sam bio u srednjoj školi i gledao ga izdaleka do ulaska u ovu ligu s 18 godina i gledanja izbliza, kroz sve bitke koje smo vodili u karijeri jedna stvar koju smo uvijek dijelili je odlučnost da samo želiš pobijediti i biti sjajan. Činjenica što sam sad ovdje znači mi toliko puno.

- Želim nastaviti sa svojim suigračima njegovo naslijeđe, ne samo ove godine, nego dok god igramo košarku koju volimo jer to bi Kobe Bryant želio. Riječima Kobeja Bryanta, Mamba out. Ali našim riječima, nezaboravljen. Živjet ćeš dalje, brate - zaključio je LeBron James.

NBA, rezultati:

  • Detroit - Toronto 95-105
  • Brooklyn - Chicago 133-118
  • Houston - Dallas 128-121
  • New Orleans - Memphis 139-111
  • Milwaukee - Denver 115-127
  • Phoenix - Oklahoma City 107-111
  • LA Lakers - Portland 119-127
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom