Obavijesti

Sport

Komentari 42

Šarićeve banane i Dončićeve trice... Ma fantazija od košarke

Šarićeve banane i Dončićeve trice... Ma fantazija od košarke
1

Hrvatska u Šariću ima vođu, igrača koji radi sve što treba na oba dijela terena i bude li igrala ovako u Rumunjskoj, ima dobre šanse da se na Euru bori za medalju

VIDEO

Ovo ćemo gledati idućih deset, nadamo se i više godina - Dario Šarić protiv Luke Dončića. Šiši je utakmicu završio s 25 koševa, 15 skokova i šest asistencija te najmanje tri blokade na 'sirotom' Gašperu Vidmaru, koji nije uspio zakucati niti jednom u 5-6 pokušaja. Sve je to ostavilo traga pa je tri sekunde prije kraja dvaput promašio polaganje za izjednačenje.

Potpuno ga je izludio Šarić. 

S druge strane, osamnaestogodišnji Slovenac Dončić, kojem predviđaju da će biti prvi pick NBA drafta iduće sezone, u Opatiji je pokazao da je već sad, jedva punoljetan, jedan od najboljih košarkaša Europe i vođa ove slovenske reprezentacije. 

Zabio je nevjerojatnih šest od sedam trica, uz pomoć Ede Murića sam je držao Sloveniju u igri za pobjedu jer je Dragić odigrao utakmicu ispod svake kritike, a Vidmar je promašio najmanje osam čistih zicera na utakmici i isto toliko slobodno bacanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Šarić i Dončić različiti su tipovi. Šiši je jak adut u skoku i u obrani, borac pod košem, koji se ne libi 'prljavog' posla. Bez problema se nosi s višim i jačim centrima zbog svojih dugih ruku te snažnog tijela. Dobro ga je upamtio i Gasol, a kako neće Gašper Vidmar...

S druge pak strane Dončić je umjetnik s loptom. Ima krasan lijevi i desni ulaz, vrhunski šut za tricu i osjećaj za asistenciju tako da može igrati sve tri 'niske' pozicije - i organizirati igru, i šutirati i izvući se na krilo. Ukratko, kompletan igrač i s njim bi Slovenija bez problema trebala proći nezgodnu skupinu na Eurobasketu - s njima su u grupi Francuska, Grčka, Island, Poljska i Finska.

Sve tri pripremne utakmice Hrvatska je odigrala na velik broj koševa. Najmanje smo zabili Litvi (82), Slovenija je primila 85, a Francuze, iako su poznati po sjajnoj obrani, Šiši i društvo potopili su s 92 koša u Orleansu.

Sve to sugerira da će Hrvatska sa Šarićem, Benderom i Bogdanovićem forsirati brzu, napadačku košarku i prema dosadašnje tri pripremne utakmice ne vidimo kako bi se moglo dogoditi da ne prođemo skupinu u kojoj su uvijek moćni Španjolci, nezgodni Česi, od kojih još imamo traume iz Francuske, Crnogorci, ali i prosječni Rumunji i Mađari.

Hrvatska u Šariću ima vođu, igrača koji radi sve što treba na oba dijela terena i bude li igrala ovako u Rumunjskoj, ima dobre šanse da se na Euru bori za medalju.

Slovenija kvalitetom nije daleko od nas. Da imaju boljeg centra od Vidmara ili Dimeca bila bi to izvrsna reprezentacija, ali valja uzeti u obzir da su u Opatiji bili bez izvrsnog Amerikanca Randolpha, krilnog igrača s NBA iskustvom iza kojeg je odlična sezona u Real Madridu. I Slovenci će na Eurobasketu biti opasni...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu