Obavijesti

Sport

Komentari 31

Savvidisa izbacili iz nogometa! PAOK bez bodova, ali i naslova

Savvidisa izbacili iz nogometa! PAOK bez bodova, ali i naslova
5

KAZNE PAOK je ostao bez tri boda za ovu i dva za sljedeću sezonu, tri utakmice igrat će pred praznim tribinama, a gazda kluba Ivan Savvidis, kojeg policija još traži, izbačen je iz nogometa na tri godine

VIDEO

Ivan Ignatjevič Savvidis (59), gazda grčkog PAOK-a, koji je na prekinutoj utakmici protiv AEK-a ušao na teren s pištoljem oko pasa, izbačen je iz nogometa na tri godine, a njegovom klubu oduzeli su tri boda za ovu i dva za sljedeću sezonu. 

POGLEDAJTE VIDEO

 

Ovom odlukom disciplinske komisije grčke Superlige PAOK je praktički ostao bez šanse za naslov jer sad pet kola prije kraja za AEK-om zaostaje 11 bodova.

'Revolveraš' je u bijegu: Htio sam zaštititi navijače PAOK-a
'Revolveraš' je u bijegu: Htio sam zaštititi navijače PAOK-a

PAOK mora platiti i 63.000 eura, a dobio je i tri utakmice pred praznim tribinama. Kažnjen je i direktor PAOK-a, Luboš Mihel, koji je zajedno sa Savvidisom upao na teren. Mihel je izbačen iz nogometa na mjesec i pol i mora platiti 15.000 eura.

 

PAOK se na ovu odluku još može žaliti.

Podsjećamo, grčko prvenstvo prekinuto je nakon skandaloznih scena s utakmice PAOK- AEK u Solunu. 

Varela je zabio u 90. minuti za 1-0 PAOK-a, ali sudac je potom poništio gol zbog navodnog zaleđa da bi kasnije u zapisnik ipak stavio da je promijenio odluku i priznao gol.

No bilo je prekasno, navijači su podivljali, na terenu su bili i čelnici klubova, uključujući i 'revolveraša' Savvidisa u pratnji tjelohranitelja.

Crvenoj armiji daruje milijardu cigareta

Ivan Ignatjevič Savvidis prema Forbesu, težak je 750 milijuna dolara i zauzima 30. mjesto najbogatijih Rusa.

Vlasnik je najveće ruske duhanske tvrtke "Donskoj Tabak" koja godišnje proizvodi 30 milijardi cigareta, bio je i član ruskog Parlamenta, a kažu i da je blizak s Putinom.

Gazda PAOK-a Crvenoj armiji daruje po milijardu cigareta...
Gazda PAOK-a Crvenoj armiji daruje po milijardu cigareta...

S 14 godina pobjegao je od kuće. Preživljavao je radeći u jednoj duhanskoj kompaniji, danju je motao cigarete, noću pripremao ispite.  Dobio je diplomu na ekonomskom sveučilištu, a potom je otišao u vojsku gdje je dogurao do čina pukovnika.

Nakon odsluženog roka u vojsci, prebacio se na ono što voli- duhan.  Već 1992. godine postao je direktor duhanske kompanije CJSC Donskoj Tabak koju je pretvorio u megakompaniju, danas najveću rusku duhansku tvrtku.

Između 2002. i 2005. godine bio je predsjednik ruskog nogometnog kluba Rostov.

PAOK je kupio 2012. godine kada je klub bio u bankrotu i to za 11 milijuna eura. Sanirao je sve dugove i podigao klub koji je bio na dnu. U Solunu je kupio i lokalnu televiziju i tri dnevna lista, brojna velika skladišta, tvornicu duhana, tvornicu mineralne vode, "Macedonia Palace", jedan od najluksuznijih hotela u tom dijelu Europe, kao i nekoliko turističkih naselja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...