Obavijesti

Sport

Komentari 16

Schmeichel: Dobio sam pršut jer sam vas odveo na SP '98.

Schmeichel: Dobio sam pršut jer sam vas odveo na SP '98.
3

Šuker mi je zabijao, ali najbolji vaš igrač ipak je Zvonimir Boban, rekao nam je veliki Peter Schmeichel na druženju u Zagrebu gdje je došao kao Uefin ambasador...

VIDEO

Lijepo je vratiti se u Hrvatsku, rekao je Peter Schmeichel (50) jučer na Trgu bana Jelačića, legendarni danski golman. On je Uefin ambasador trofeja Lige prvaka koji je stigao u Zagreb.

Prva asocijacija na Schmeichela i Hrvatsku je legendarni gol koji mu je Davor Šuker zabio na Euru 1996. Lob i majstorija za povijest u velikoj pobjedi 3-0.

- Šuker... Tko je to? - nasmijao se Peter.

- Sjećam se, išao sam stvoriti gužvu u vaših 16 metara jer smo gubili, ali loše smo izveli prekid, a Davor je to iz kontre sjajno iskoristio. Bio je pametniji i mudriji od mene u toj situaciji - priznao je Schmeichel.

Šuker mu je zabijao i poslije, prvo u Splitu, pa u Kopenhagenu u kvalifikacijama za SP 1998.

- A kako su završile te utakmice? Jednu ste izgubili, a druga je završila remijem. E, samo to je bitno - opet se nasmijao Schmeichel, koji se dobro sjeća predsjednika HNS-a.

- U to je vrijeme bio jedan od najboljih napadača u svijetu. Uostalom, igrao je u Real Madridu. Šuker je bio zaista sjajan, ali vaš je najbolji igrač ipak Zvonimir Boban. On je nogometna institucija.

No puno je za Hrvatsku napravio i Schmeichel. U kvalifikacijama za Francusku bio je jedan od naših junaka. U posljednjem kolu, u kojem su Danci gostovali u Ateni, branio je čudesno i sačuvao 0-0.

- Zahvaljujući tom rezultatu mi smo na SP otišli izravno, a vama sam osigurao dodatne kvalifikacije. Na kraju ste u Francuskoj osvojili broncu. Kad smo poslije SP-a igrali prijateljsku utakmicu u Splitu, kao zahvalu sam dobio pršut. Uručili su mi ga kao heroju - prisjetio se Schmeichel i nastavio:

- Od vas sam zbog te utakmice dobio pršut, a od suigrača Michaela Laudrupa paket vina. Nije igrao u Ateni i obećao mi je paket vina ako nas odvedem na SP. Obećanje je vrlo brzo i ispunio.

Osam je godina branio u Manchester Unitedu. U posljednjem nastupu za “crvene vragove”, na Nou Campu 1999. godine, podigao je pehar europskog prvaka. Kad govori o Unitedu, i danas govori “mi”. Ljubav je to koja traje.

- Moyes nije dobio pravu priliku, nije lako preuzeti klub nakon odlaska sir Alexa, a Van Gaal će se u siječnju morati pojačati u obrani. Protiv Evertona nas je, primjerice, spasio De Gea, a loše je kad se momčad toliko oslanja na golmana - kaže Danac.

Sanjin Strukić/PIXSELL

Za kraj pitanje o tome tko je za njega trenutačno najbolji hrvatski igrač.

- Luka Modrić - rekao je Schmeichel pa “prozvao” svoj bivši klub Brondby zbog povijesne pogreške:

- Znate li da je Modrić bio na probi u Brondbyju? Ne znam točno kad, ali mislim da je imao 17 godina. Tada su mu ‘majstori’ u klubu rekli da nije dovoljno dobar za njih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta