Obavijesti

Sport

Komentari 150

Argentina im se klanja: Messi i Fernandez srušili Meksikance!

Argentina im se klanja: Messi i Fernandez srušili Meksikance!
7

Nogometaši Argentine mučili su se u prvom dijelu i stvorili tek jednu šansu. A onda su u puno boljem nastavku ostvarili prvu pobjedu na SP-u. Pred 88966 gledatelja pali su zaista fantastični golovi

U susretu 2. kola skupine C na Svjetskom nogometnom prvenstvu Argentina je na stadionu Lusail svladala Meksiko sa 2-0 (0-0).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Izbornik Kanade o naslovnici 24sata: Moja žena će vas tražiti zbog toga. Nemam takav trbuh! 01:02

Strijelci za Argentinu bili su Lionel Messi (64) i Enzo Fernandez (87).

Argentinski izbornik Lionel Scaloni napravio je pet izmjena u početnom sastavu u odnosu na šokantni 1-2 poraz od Saudijske Arabije u 1. kolu, od toga tri u obrani gdje su svoja mjesta zauzeli Acuna, Montiel i Lisandro Martinez te dva u vezi u koju je uveo Rodrigueza i MacAllistera, ali problematičan u prvom poluvremenu je bio napad predvođen Messijem Di Marijom i Lautarom Martinezom.

Meksički izbornik, koji je ranije tijekom karijere vodio i Argentinu Gerardo Martino, u utakmicu je ušao s jasnom namjerom igranja na bod zbog čega je ojačao obranu i tako u potpunosti otupio oštricu argentinskog napada.

U siromašnom prvom poluvremenu oba sastava upisala su po samo dva udarca prema vratima, od čega po jedan u okvir gola i to iz slobodnih udaraca. Messi je u 34. minuti ambiciozno probao iskosa s desne strane što je bio lak plijen za iskusnog Ochou, dok je meksički udarac stigao u 45. minuti, no pokušaj Vege sa 25 metara lijepom je intervencijom zaustavio Emiliano Martinez. Usto, jedino uzbuđenje u prvom poluvremenu dogodilo se još u 40. minuti kada je Di Maria ubacio na glavu Lautara, no centarfor Intera je vrlo loše zahvatio loptu u dobroj poziciji.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group C - Argentina v Mexico

Drugo poluvrijeme krenulo je i gdje je prvo stalo. U prvih 20-ak minuta Argentinci su bezuspješno kružili oko čvrstog bloka Meksikanaca, a jedina prilika stigla je u 51. minuti kada je izboren slobodni udarac na 20-ak metara od gola. No, Messijev pokušaj bio potpuno bezopasan za Ochou.

Ipak, u 64. minuti Messi je pronašao put do suparničke mreže. Dobio je loptu na 20-ak metara od gola po sredini i zapucao, prizemni je udarac prošao kroz noge meksičkog braniča i odsjeo u samom donjem lijevom kutu.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group C - Argentina v Mexico

Zapavši u rezultatski zaostatak Meksiko je krenuo u lov na pogodak s dva napadača, no nisu stvorili opasniju priliku za pogodak. Štoviše, pred sam kraj dvoboja još je jedna lopta završila u njegovoj mreži.

Argentina je u 87. minuti izborila udarac iz kuta, a nakon kratke kombinacije lopta je stigla do Fernandeza koji se priključio iz pozadine i zatim snažnim udarcem iskosa s lijeve strane sa 15-ak metara potvrdio pobjedu.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group C - Argentina v Mexico

Ranije u subotu Poljska je u ovoj skupini svladala Saudijsku Arabiju sa 2-0 (1-0). Uoči posljednjeg kola, u kojemu će u srijedu igrati Poljska - Argentina i Meksiko - Saudijska Arabija, na vrhu ljestvice je Poljska s četiri boda, Argentina i Saudijska Arabija imaju po tri boda, dok je Meksiko posljednji s jednim bodom. (Hina)

Prognoziraj pobjednika SP-a i osvoji reprezentativni dres Luke Modrića! Klikni OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
SP, 2. kolo skupine C 20 sati , Stadion Lusail Iconic, Lusail
Argentina
Messi 64', Fernandez 87'
2 : 0
Meksiko
Sortiranje događaja

Kraj!

Argentina ponovno nije briljirala, no dio zasluga pripada i Meksiku koji je "parkirao autobus" veći dio susreta.

Ipak, na krilima čudesnog Lionela Messija i mladog Enza Fernandeza, Argentinci su ostvarili prvu pobjedu na Mundijalu i isprali gorak okus nakon šokantnog poraza od Saudijske Arabije u prvom kolu.

Poljska je prva u skupini C s četiri boda, Argentina je sada druga s tri. Treća je Saudijska Arabija s tri, a Meksiko je posljednji sa samo jednim bodom.

90+3'

Nema ideje kod Meksika pa i da se igra još pola sata pitanje je bi li uspjeli postići gol. Argentinci broje sitno, pjesma je sve jača.

Igrat će se šest minuta nadoknade.

87'

GOOOOOOOOL! Kraj priče na Lusailu. Fernandez se sjajno probio po lijevoj strani, ušao u sredinu, namjestio se na desnicu pa maestralno naciljao u suprotan kut.

Zaista predivan gol zabio je argentinski veznjak i sada je sasvim izvjesno: Argentina je na pragu prve pobjede!

85'

Scalonijeva taktika drži vodu i Argentina plovi prema prvoj pobjedi na Mundijalu. Zatvorio je igru već u 70. minuti i 'gauchosi' mirno kontroliraju tijek utakmice.

Još koja minuta dijeli ih od spasa.

Komentari 150