Obavijesti

Sport

Komentari 10

SENZACIJA Junak Hanžeka je naslijedio velikog Usaina Bolta

SENZACIJA Junak Hanžeka je naslijedio velikog Usaina Bolta
10

Ramil Gulijev slavio je na 200 metara u Londonu postavši tek drugi bijelac sa zlatom na 200 metara, prije njega to je uspjelo samo Grku Konstantinosu Kenterisu 2001. godine u Edmontonu

VIDEO

Turski sprinter Ramil Gulijev (27) osvojio je naslov svjetskog prvaka na 200 metara u Londonu istrčavši 20.09 sekundi. Rođeni Azerbajdžanac koji trči za Tursku zadnjih šest godina u London je stigao s tek 11. najboljim rezultatom na 200 metara ove godine u svijetu (20.08), a bio je dvije stotinke brži od Waydea van Niekerka.

- Ma, nije ovo šok, ali malo mi se sve čini nekako nerealnim. Pokazao sam svima što mogu, dao sam najbolje od sebe i pobijedio. Bio sam najbolji u najvažnijoj utrci. Presretan sam što sam svjetski prvak. Ovo je, bez ikakve diskusije, najveći trenutak u mojoj karijeri - rekao je senzacionalni pobjednik na 200 metara.

Slavio je s dvije zastave, turskom i azerbajdžanskom.

World Athletics Championships

Gulijev je naslijedio vladara ove discipline, velikog Jamajčanina Usaina Bolta koji je slavio na posljednja četiri svjetska prvenstva na 200 metara.

Postao je tek drugi bijelac sa zlaton na 200 metara, prije njega to je uspjelo samo Grku Konstantinosu Kenterisu 2001. godine u Edmontonu.

Zanimljivo, Gulijeva je u vrh svjetske atletike lansirao Hanžekovićev memorijal. Prošle godine trčao je u Zagrebu sjajnih 19.88 sekundi što mu je osobni rekord na 200 m.

World Athletics Championships

Van Niekerk nije uspio izjednačiti domet velikog Amerikanca Michaela Johnsona, koji je prije 22 godine u Goteborgu postao prvi i do sada jedini atletičar koji je na istom Svjetskom prvenstvu uspio osvojiti naslove na 200 i 400 metara. Van Niekerk je bio zlatni na 400 metara, no na dvostruko kraćoj dionici je ostao kratak.

Van Niekerk se rasplakao nakon finala.

- Bio je ovo težak tjedan. Radio sam žestoko, dao sam sve, ali nije išlo. Mnogi misle da ne zaslužujem zlato, ali prolazim naporne treninge i pripreme kao i svi. Mislim da nisam dobio poštovanje koje sam zaslužio nakon zlata na 400. Ali ovo je tek početak, pokazat ću što mogu i dominirat ću u ove dvije discipline - rekao je Van Niekerk.

Bocvanac Isaac Makwala, koji je u London stigao s najboljim rezultatom sezone u ovoj disciplini, nakon svih je peripetija kojima je bio izložen ovoga tjedna, nakon što su mu zabranili trčati jer su tvrdili da ima virus pa je drugi dan morao trčati sam kvalifikacije, u finalu je bio šesti s vremenom 20.44.

- Ma, 400 metara je moja disciplina, na 200 trčim ponekad, samo zbog brzine. Nije to ni slično 400 metara, ali sretan sam što sam prošao u finale. Odlazim slomljena srca zbog svega što se dogodilo - rekao je Makwala.

REZULTATI:
1.  Ramil Guliyev (Tur)              20.09
2.  Wayde van Niekerk (JAR)          20.11
3.  Jereem Richards (Tri) 	     20.11
4.  Nethaneel Mitchell-Blake (VB)    20.24
5.  Ameer Webb (SAD)                 20.26
6.  Isaac Makwala (Boc)              20.44
7.  Abdul Hakim Sani Brown (Jap)     20.63
8.  Isiah Young (SAD)                20.64
World Athletics Championships
World Athletics Championships World Athletics Championships World Athletics Championships World Athletics Championships
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao