Obavijesti

Sport

Komentari 48

Hrvatski trener senzacionalno izbacio Slovence s EuroBasketa!

Hrvatski trener senzacionalno izbacio Slovence s EuroBasketa!

Nakon košarkaške drame i spektakla u Berlinu, Poljska je izbacila Sloveniju s Europskog prvenstva (90-87)! Autor ove senzacije je hrvatski trener Igor Miličić kojemu je ovo uspjeh karijere

Srbija, Grčka i Slovenija su na EuroBasket došli kao najveći favoriti. No, Srbi su izletjeli u osmini finala, Grci u četvrtfinalu, a prvim avionom za Ljubljanu idu i Slovenci!

U spektakularnoj utakmici krcatoj preokretima i maestralnim potezima, Poljska je čudesno pobijedila Sloveniju (90-87) i izborila polufinale EuroBasketa. Autor ovog čuda je hrvatski trener Igor Miličić koji je nedavno preuzeo kormilo. Za povijesno finale Poljaci će se boriti protiv Francuske!

EuroBasket Championship - Quarter Final - Slovenia v Poland

Već na poluvremenu je zamirisalo na senzaciju kada su Poljaci vodili 58-39. U prvoj četvrtini bio je egal, Poljska je vodila 29-26, ali onda su Slovenci potonuli u drugoj četvrtini. Promašivali su zicere i izgubili tu dionicu 29-13. 

Pogodili su devet trica u prvom poluvremenu i zatvorili Luku Dončića kojeg su ograničili na devet koševa. Udvojili su ga, prepustili drugima da vode igru i to je urodilo plodom. 

Ukraine - Poland

Ipak, europski prvaci senzacionalno su se vratili u samo nekoliko minuta. Napravili su 24-6, u posljednjoj četvrtini vodili i plus pet. Poljaci su izgledali kao da su se raspali, ali onda se ukazao čudesni Slaughter. Povezao je šest koševa, vratio Poljake u prednost, a u tim trenucima Luka Dončić je dobio petu osobnu i za njega je utakmica bila gotova.

EuroBasket Championship - Quarter Final - Slovenia v Poland

Ponitka je preuzeo stvar u svoje ruke, zabio tricu, potom i dva slobodna te je Poljska otišla na plus deset. Slovenija je u završnici u kratkom roku zabila sedam koševa, imali su i napad za produžetak, ali Prepelič je izgubio loptu i slavlje je moglo početi. 

EuroBasket Championship - Quarter Final - Slovenia v Poland

Igrač utakmice bio je čudesni Ponitka koji je zabio 26 koševa uz tricu pet od 13. Puno je trošio, ali je i pogađao. U ključnim trenucima vukao je Slaughter koji je zabio 16, baš kao i Sokolowski. 

Slovence je predvodio Čančar s 21 košem, a Dončić je zakazao. Ozljede i umor ostavile su traga na njemu. Zabio je 14. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
EuroBasket, četvrtfinale 20.30 , Berlin
Slovenija
87 : 90
Poljska
Sortiranje događaja
KRAJ

Što je sada napravio Prepelič. Bacio je loptu napamet, tražio je prekršaj, ali suci ga nisu doživjeli. Isteklo je vrijeme i Poljska je u polufinalu EuroBasketa! Senzacija nad senzacijama, koeficijent na njihovu pobjedu bio je 8!

10'

Nevjerojatno. Slovenija je zabila pet koševa u tri sekunde. Prvo je Murić pogodio tricu. Čančar ukrao loptu i asistirao Dragiću za minus tri. 

10'

Poljska je na plus devet, Ponitka je pogodio oba slobodna. 

10'

Poljska ima sve u svojim rukama. Dva slobodna bacanja minutu prije kraja. Ovo će odjeknuti. 

9'

Ponitkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Kakav igrač! Trica za plus sedam i Slovenci su napravilli faul u napadu. Je li to to, senzacija prvenstva?!

Komentari 48