Obavijesti

Sport

Komentari 0

Senzacija pokraj Broda: Ispisali povijest županije, a sad - Istra!

Senzacija pokraj Broda: Ispisali povijest županije, a sad - Istra!

Imali smo puno problema u pripremi ove utakmice, odgađana je, nismo mogli krenuti s pripremama kako je planirano, onda smo imali i vremenske prilike koje nisu adekvatne, kaže nam kapetan NK Oriolika...

VIDEO

Malo mjesto Oriovac, nekada poznato po tvornici namještaja Oriolik, od nedjelje se spominje u kontekstu plasmana NK Oriolik u četvrtfinale hrvatskog kupa koje su izborili pobijedivši ekipu Rudara iz Labina.

Slavlje zbog pobjede i plasmana je nastavljeno i u ponedjeljak.

- Dobro jutro Oriovac! Mi smo u četvrtfinalu hrvatskog nogometnog kupa! Hvala svima na čestitkama na plasmanu u četvrtfinale hrvatskog nogometnog kupa! Hvala svima koji su bili na okolnim zidićima, balkonima, krovovima, krovovima traktora i ostalima koji su se snašli kako zbog zabrane dolaska na stadion dati podršku svojim dečkima. Prije svega hvala našim dečkima koji su svojom hrabrom igrom omogućili povijesni uspjeh našeg kluba. Kad smo već kod povijesti prvi put smo se plasirali u završnicu među osam najboljih ekipa u kupu, nadalje prvi smo klub u Brodsko-posavskoj županiji koji je ostvario plasman u četvrtfinale kupa. 
Bravo dečki! Idemo dalje pisati povijest našeg malog, za nas velikog kluba Oriolika – napisao je klub na društvenoj mreži. 

Osim pobjede, još jednu radost NK Oriolik je podijelio na svojoj Facebook stranici.

- Nakon povijesnog uspjeha kluba stigla nam je nova radosna vijest, stigao nam je novi Barbar, nova desetka Oriolika! Čestitamo ponosnim roditeljima Alenu i Nikolini Haring na rođenju maloga Krešimira. Puno zdravlja i sreće Krešimiru i brz oporavak Nikolini želi uprava Nk Oriolika, igrači i vjerni navijači Barbari.

Pobjeda Oriolika je svakako sportska vijest dana u Slavoniji i Baranji, plasman trećeligaša među osam najboljih u Kupu veliki je rezultat, ne samo za sam Oriolik nego i za čitavu 3. HNL Istok. 

- Imali smo puno problema u pripremi ove utakmice, odgađana je, nismo mogli krenuti s pripremama kako je planirano, onda smo imali i vremenske prilike koje nisu adekvatne, nismo imali pravu podršku s tribina kakva bi bila da nije zabrana dolaska gledatelja, ali naši navijači su se organizirali, ovo koliko ih se naguralo po ogradi i balkonima oko stadiona bilo nam je od velike pomoći, nismo mogli zakazati. Mislim da smo dosta dobro krenuli u utakmicu, a onda je stigao taj crveni kartona koji nas je bacio u probleme, onda nas je digao njihov isključeni igrač. Moj dojam je da smo ih pobijedili onim što je trebalo biti njihova prednost – iskustvom. Odigrali smo stvarno mirno, iskusno, bez srljanja. Takva je bila čitava utakmica, nitko nije htio puno riskirati, mi smo tu ostali pribraniji i pobijedili jednu jako dobru momčad – rekao nakon utakmice kapetan Josip Herceg, koji je pohvalio momčad Rudara.

- Pokazali su se kao odlična momčad, dapače, zaslužili su sve pohvale i za igru i za ponašanje, sigurni smo da i oni iz Oriovca odlaze zadovoljni domaćinstvom - dodao je Herceg, istaknuvši da nema vremena za predah jer će odmah krenuti s pripremama za predstojeću utakmicu koju se također igra u Oriovcu protiv prvoligaša Istre iz Pule. Utakmica se igra 17. ožujka ove godine na stadionu Oriolika u Oriovcu s početkom u 15 sati.

U Hrvatskoj je, prema mišljenju nekih, Treća HNL Istok najslabiji je treći rang u Hrvatskoj. Međutim, nogometaši Oriolika ruše te teze. Oni su iz Kupa Hrvatske izbacili Karlovac,  člana Treće HNL - središte koju mnogi vide kao najjaču, pa su nakon toga izbacili i predstavnika Treće HNL - jug Split i sada na kraju Rudar iz Labina koji se nalazi u gornjem dijelu tablice skupine zapad Treće HNL.

- Prema tome, svima onima koji govore da je Istok jedna od najslabijih trećih liga, neka samo pogledaju rezultate Oriolika u ovogodišnjem Kupu Hrvatske - prokomentirao je Josip Šebalj, poznati sportski novinar s tog područja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica