Sport

Komentari 1

Senzacija u 'dvojci': Drugoligaši izbacili Torcidu i Dinamo u kupu

Senzacija u 'dvojci': Drugoligaši izbacili Torcidu i Dinamo u kupu

U nedjeljnom polufinalu susrest će se Futsal Pula i Murter te Novo Vrijeme i Šibenik 1983. Pobjednici će igrati u finalu u ponedjeljak od 18.30

Drugoligaš Šibenik 1983 napravio je najveću senzaciju u četvrtfinalu Hrvatskog malonogometnog kupa i svladao Futsal Dinamo u Domu sportova II nakon boljeg raspucavanja šesteraca.

Šibenik je vodio sa 2-0 i 3-1, a Dinamo je izborio šesterce golovima u zadnje dvije minute utakmice. No, Šibenčani su bili ti koji su bili bolji u raspucavanju i izborili pomalo i neočekivani prolazak u polufinale. 

Zagreb: Futsal Dinamo i Šibenik 1983 sastali se u četvrtfinalu Hrvatskog malonogometnog kupa

Šibenik 1983 šokirao je Dinamo već u 22. sekundi utakmice kada je Brazilac Almeida Carvalho odapeo i pogodio za iznenađujuće vodstvo Šibenčana. Gosti su krenuli vrlo hrabro i u još nekoliko navrata zaprijetili Ivanu Pavliću, a onda su u 11. ponovno utišali Dvojku kada je precizan s poludistance bio drugi Brazilac u redovima Šibenčana, Monteiro Thomas. Dinamo je preuzeo inicijativu na parketu, stezali su obruč oko Šibenikovog gola, a gostujući blok probili su u 20. minuti kada je Neven Zonjić zabio iz blizine za 2-1, rezultat s kojim se otišao na odmor.  

U drugom dijelu Dinamo je dominirao susretom, no nikako nije mogao probiti čvrste goste koji su u 35. stigli i do trećeg pogotka nakon kontre Monteira. Drugi Brazilac, Almeida Carvalho u 37. je zaradio drugi žuti karton te je Dinamo u igri s igračem više uspio zabiti preko Filipa Novaka. Dinamo je nastavio s pritiskom i lovom na izjednačujući gol, a isti je stigao četiri sekunde prije kraja kada je Zvonimir Šućur zabio za 3-3 i šesterce.

Zagreb: Futsal Dinamo i Šibenik 1983 sastali se u četvrtfinalu Hrvatskog malonogometnog kupa

Prve dvije serije pogodili su igrači obje momčadi, no Dinamo je nanizao tri uzastopna promašaja, a za Šibenčane precizan je bio Ćorluka.

Ranije u petak je drugoligaš Murter iznenadio splitsku Torcidu i boljim izvođenjem šesteraca sa 7-4 (4-4) prošao u polufinale, dok je Pula Stanoinvest pobijedila šibensku Crnicu sa 3-0. Istim rezultatom Novo Vrijeme izbacilo je Bjelovar.

U nedjeljnom polufinalu susrest će se Futsal Pula i Murter te Novo Vrijeme i Šibenik 1983. Pobjednici će igrati u finalu u ponedjeljak od 18.30 sati.

Najčitaniji članci