Obavijesti

Sport

Komentari 1

Senzacija u Francuskoj: Pogačar preuzeo vodstvo, dva Slovenca na vrhu uoči posljednje etape

Senzacija u Francuskoj: Pogačar preuzeo vodstvo, dva Slovenca na vrhu uoči posljednje etape

Slovenac Tadej Pogačar (21) pobjedom u 20. etapi "Tour de Francea", pojedinačnom kronometru od Lurea do vrha uspona na La Planche des Belles Filles u dužini od 36.2 km, preuzeo je i vodstvo u ukupnom poretku

VIDEO

Mladi Pogačar, koji će u ponedjeljak napuniti 22 godine, fenomenalno je odvezao subotnji kronometar te je zaostatak od 57 sekundi u odnosu na Rogliča pretvorio u prednost od 59 sekundi. Najveći dio razlike u subotu Pogačar je napravio u posljednjih šest kilometara etape, odnosno na usponu na La Planche des Belles Filles.

Tour de France

Na prolaznom vremenu uoči uspona imao je samo 36 sekundi bolje vrijeme od Rogliča, no uspon je odvezao čak 1:20 minuta brže od svog devet godina starijeg sunarodnjaka i u posljednji trenutak "ugrabio" žutu majicu koju je Roglič držao od devete do 19. etape.

Pogačar je na cilj stigao u vremenu od 55:55 minuta, 1:21 minutu brže od drugog Nizozemca Toma Dumoulina (Jumbo-Visma) i trećeg Australca Richieja Portea (Trek-Segafredo), dok je Roglič etapu završio na petoj poziciji sa 1:56 minuta iza Pogačara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Tour de France

Uoči posljednje etape, 122 kilometra dugačke dionice od Mantes-la-Joliea do Elizejskih poljana u Parizu, koja je od 1990. naovamo redovito paradna, Pogačar ima 59 sekundi prednosti u odnosu na Rogliča, odnosno 3:30 minuta u odnosu na trećeg Portea.

Osim žute majice za najboljeg u ukupnom redoslijedu, Pogačar vodi i u redoslijedu za najboljeg vozača ispod 25 godina (bijela majica) i u redoslijedu za najboljeg penjača (točkasta majica).

Tour de France

Ukoliko se u nedjelju ne dogodi ništa nepredviđeno, Pogačar će postati drugi najmlađi pobjednik "Toura" u 117-godišnjoj povijesti utrke. Mlađi od njega je bio samo Henri Cornet, pobjednik drugog "Toura" iz 1904.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića