Sport

Komentari 10

Senzacija u Zagrebu: Hrvatica (15) pobijedila iskusnu Japanku u prvom profesionalnom meču!

Senzacija u Zagrebu: Hrvatica (15) pobijedila iskusnu Japanku u prvom profesionalnom meču!

Petra Marčinko je 24. juniorka svijeta, a na Ladies Openu u Zagrebu je dobila priliku za prvi nastup u seniorskom tenisu. Već u prvom kolu je napravila senzaciju pobijedivši Japanku Naru, 153. tenisačicu svijeta, (6-4, 6-3)

Hrvatska je oduvijek imala teniskog talenta na izvoz, neki su ostvarili velike karijere, neki su zapeli u razvoju, ali nadamo se da se to neće dogoditi s fantastičnom Petrom Marčinko (15).

Za nju ste sigurno već čuli, riječ je o talentiranoj hrvatskoj tenisačici i 24. juniorki svijeta, ali ubuduće ćete čuti još češće. Ladies Open u Zagrebu je prvi profesionalni turnir za Petru za koji je dobila pozivnicu, a već u prvom kolu napravila je nevjerojatnu senzaciju u prvom seniorskom meču u karijeri. Pobijedila je 153. tenisačicu svijeta i šestu nositeljicu turnira, iskusnu Kurumi Naru (29) i to bez izgubljenog seta!

Bez straha je Marčinko ušla u meč protiv 14 godina starije protivnice i izdominirala je. Završilo je 6-4, 6-3 za Hrvaticu. Možda Nara nije više u formi kakva ju je krasila prije nekoliko godina kada je bila u TOP 50, ali Petra ju je u svom prvom profesionalnom meču pomela kao da godinama igra na ovoj razini. U drugom kolu je čeka pobjednica susreta između Jakupović i Niemeier.

Reket je u ruke uzela sa šest godina. Prvo u Medveščaku, zatim u Zagiju.

- Počela sam iz zabave. Tata me upisao jer morala sam krenuti s nekim sportom. Kasnije više nisam poželjela ništa drugo iako sam u vrtiću htjela na ples, ali bolje da nisam, ha ha. Te dvije godine s Igorom baš sam puno napredovala. Viče li? Samo kada treba - rekla nam je Petra jednom prilikom.

- Imam toliko pehara da mi neki sad služe samo da drže sobna vrata. Baš sam ih brojala prije pola godine, više ih je od 100 - kaže Petra. 

 Rođena je 4. prosinca 2005. godine. Poznato? Da, na dan kad je Hrvatska u Bratislavi prvi put osvojila Davis Cup. A kad je 2018. godine prvi put otišla do kraja na turniru do 14 godina u Istanbulu, Hrvatska je digla drugu salataru u Lilleu. Što nam sprema za sljedeći put?

- Hm... Možda Grand Slam - primijetili smo mrvicu sramežljivosti u njenom odgovoru.

Bez razloga, uostalom, vrijeme je da i Hrvatska dobije novu Grand Slam pobjednicu nakon Ive Majoli.

- Ne zovu me nova Iva, ali da bih htjela njezin Grand Slam, to da.

Najčitaniji članci