Obavijesti

Sport

Komentari 16

Šesnaestogodišnja Jelić: Moj najveći san? Olimpijska medalja

Šesnaestogodišnja Jelić: Moj najveći san? Olimpijska medalja

Matea Jelić nam je donijela prvu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. U dramatičnoj završnici pobijedila je Britanku Williams i osvojila zlato. Ispunila je ono što je zaželjela još 2014. godine

VIDEO

Poželi i ispunit će ti se, kaže jedna stara mudra izreka.

Pokretanje videa...

Matea Jelić VIDEO

Matea Jelić (23) nije upecala zlatnu ribicu koja joj je ispunila želje, već se sama borila i izborila za svoje snove. Na putu do cilja bilo je puno plača, znoja, krvi, modrica, udaraca, volje i upornosti, no bilo je vrijedno. Itekako. Vrijedno olimpijskog zlata. 

Fantastična Kninjanka u ponedjeljak je pobijedila u finalu Britanku Lauren Williams u kategoriji do 67 kilograma i donijela nam prvu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju te najveći uspjeh u povijesti našeg taekwondoa. Prvo olimpijsko zlato.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

A to joj je bio san još od djetinjstva. Matea je prije sedam godina, kada joj je bilo 16 godina, postala Svjetska juniorska prvakinja do 63 kilograma u Tajvanu. Tada, kao veliku nadu, pitali su je što joj je najveći san. Odgovorila je bez razmišljanja.

- Otići na Olimpijske igre i osvojiti medalju - odgovorila je tada mlađahna i samouvjerena Jelić. Kao da je znala što slijedi.

Prvo je 2019. godine ostvarila prvi dio sna. Izborila je Olimpijske igre, a dvije godine kasnije snovi su postali stvarnost. Ugrabila je olimpijsko zlato i ispunila svoje snove. 

-  Sretna sam zbog hrvatskog taekwondoa. To je jedan prelijepi sport. Obična sam cura iz Knina koja se borila za svoje snove. Ako sam ja to uspjela, mogu i svi ostali.

Prije nekoliko godina posudila je zlatnu medalju od Srpkinje Milice Mandić koja ju je osvojila 2012. godine u Londonu. No, više ne mora od nikoga posuđivati, sada ima svoju i više joj je nitko ne može oduzeti.

Taekwondo - Women

Ljubav prema taekwondou za Mateu je počela još u djetinjstvu, a put do uspjeha i rezultata koje danas ima nije bio nimalo lagan.

- Počela sam trenirati sa sedam godina. Mama me upisala u klub u Kninu, te sam se kroz druženje, natjecanje i treninge odmah zaljubila u taj sport. Zbilja sam zahvalna što sam se rano krenula time baviti - rekla je.

Na juniorskom Prvenstvu Hrvatske u Rijeci 2013. godine, Jelić je doživjela tešku ozljedu te je hitno prebačena u riječku bolnicu.

- Ustanovili su mi da imam unutarnje krvarenje i baš je bilo gadno. Imala sam dvije operacije, te sam izgubila puno krvi. Roditelji su cijelo vrijeme bili uz mene i mama je u jednom trenutku izašla van iz bolnice predahnuti te je srela Janicu Kostelić. Zamolila ju je da me posjeti i ohrabri jer mi zbilja bilo teško, te sam razmišljala kako ću dalje. Tada sam odlučila da neću odustati i da ću biti samo još jača - prisjetila se Jelić.

Taekwondo - Women

I dokazala da svatko mora vjerovati u svoje snove. Ma koliko god prepreke bile teške, koliko god nas puta život udari, ne smijemo posustati.

Taekwondo - Women

To je pokazala i Jelić. Koja živi najljepše dane svoga života. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji
NESRETNI YANNICK

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji

Krenuo je s utrkom spusta pa završio u ogradi, ali tamo nije stao već se 'klizao' niz padinu, a prije nego što su Chabloza poslali u bolnicu, imobilizirali su mu ruku.

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje
PARIŠKI CIKLUS

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje

Od strane Hrvatskog olimpijskog odbora trener KKK Marsonia Igor Krajina dobio je status olimpijskog trenera te je promoviran u IV. kategoriju, odnosno u kategoriju kvalitetnog trenera
Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala
RUKOMETNI EP

Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala

Norvešku su do važne pobjede predvodili Sebastian Barthold sa šest golova, Magnus Gullerud s pet pogodaka, te Sander Sagosen sa četiri gola, dok je kod Španjolske najefikasniji bio Jorge Maqueda