Obavijesti

Sport

Komentari 41

Ševčenko: Kiks Hrvatske ništa ne mijenja, opet moramo dobiti

Ševčenko: Kiks Hrvatske ništa ne mijenja, opet moramo dobiti
1

Da vam budem iskren, zadovoljan sam trenutačnom situacijom na tablici. Ova skupina je izrazito teška, a Hrvatska je jaka momčad, rekao je Andrej Ševčenko pred utakmicu odluke u Kijevu

VIDEO

Ukrajina je svoj posao obavila. U petak je pobijedila Kosovo i u posljednju utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ušla s velikim šansama da izbori dodatne kvalifikacije. No, za to mora pobijediti Hrvatsku, a Vatreni u kakvom god da su stanju, i dalje će biti jedan od najtežih mogućih protivnika za Ukrajinu u Kijevu. Svjestan je toga i legendarni Andrij Ševčenko koji pomoć traži gdje god može.

- Mogu se samo zahvaliti našim navijačima što nas bodre na svakom koraku, a očekujem da će vrhunac biti upravo protiv Hrvatske - kaže Ševčenko.

Igra se na Olimpijskom stadionu u Kijevu koji prima 70 tisuća navijača. I bit će dupkom pun. Našima sigurno neće biti lako, pogotovo nakon posljednjih turbulentnih dana koji nisu nezamijećeno prošli ni u Ukrajini.

- Ma nama taj remi Hrvatske s Finskom ništa ne mijenja, mi i dalje moramo pobijediti Hrvate. Naravno, teško će biti uzeti prvo mjesto, no borit ćemo se za drugo. Da vam budem iskren, zadovoljan sam trenutačnom situacijom na tablici. Ova skupina je izrazito teška, Hrvatska je jaka momčad, a naš cilj je bio da ostanemo u prilici izboriti Svjetsko prvenstvo. Sada smo u toj situaciji i s Hrvatskom ćemo se 'potući' za odlazak na SP - kaže Ševčenko.

Ukrajinski izbornik iz susreta s Kosovom, iako ga je dobio, nije izašao neokrznut. Zbog žutih kartona za utakmicu s Hrvatskom ostao je bez važnih igrača, stopera Ordeca i napadača Kraveca. A upravo su ta dva izostanka, uz neuvjerljivu igru protiv Kosova, razlog zašto navijači i javnost ne vjeruju u uspjeh protiv Hrvatske.

Kravec je igrao od prve minute, a sad je Ševčenku ostao samo Besedin, koji je četvrti izbor u kijevskom Dinamu i zadnja opcija u reprezentaciji, ujedno i najmlađi napadač. Drugim riječima - i nije neka ozbiljna opcija, iako Ševa tvrdi drugačije.

- Imamo spremne zamjene, Rakitskij se vraća i kad vidimo u kakvom je stanju, odlučit ćemo hoće li igrati. Kraveca može mijenjati Garmaš ili Jarmolenko, ima jako puno opcija, ali vidjet ćemo nakon treninga što ćemo. Možda ćemo igrati u istom sustavu, možda nešto promijenimo. Imamo, primjerice, i Besedina (napadač Dinamo Kijeva, op.a.) - priča Ševčenko koji je protiv Kosova dobio još jednu opciju u veznom redu.

- Da, Marlos je odigrao solidno nakon što je ušao u igru. Napravio je sve što smo tražili od njega, no teren je bio jako težak, u Ukrajini neće biti tako i svi će igrači moći puno više pokazati.

Ima Ševčenko i neke dobre vijesti, naime, Zinčenko i Kovalenko odradili su suspenziju zbog kartona, u međuvremenu su igrali 45 minuta u prijateljskoj utakmici za mladi sastav Ukrajine, a Kovalenko je i zabio gol.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom